Logga in:

Artiklar Sök artiklar

Redaktionen bloggar
Translate website
Anacondasafari i Venezuela

Bild 1 av 11

« Förra | Nästa »

Venezuela
Chichiriviche - Adicora - Merida

KarinBerner Ge betyget 1 Ge betyget 2 Ge betyget 3 Ge betyget 4 Ge betyget 5 2.89

Anacondasafari i Venezuela

Karin Berner och Anders Åberg är just nu i Venezuela. Deras tre månader långa resa ska fyllas med djungel, kitesurfning, sol, bad, bergsbestigning, coola djur och studier i spanska. Här kan du läsa mer och se ett litet bildspel från deras resa.

20/3-08 - Venezuela (Mérida)

rn

Hej alla därhemma! Sedan sist har vi varit ute på äventyr på Los Llanos som är ett stäpplandskap, med många djur. En lång jeepfärd över Anderna började vid 7-snàret och höll på lagom till lunch. Efter lunch åkte vi till det första lägret, ett ganska fint ställe i en nationalpark. Eftermiddagen ägnades åt att åka nedför en å i varsin gummiring. Riktigt kul! Sen var det middag och läggdags. Dagen efter for vi till nedre Los Llanos, där safari skulle göras. En ca fem timmar lång bilfärd med 7 pers i jeepen... Varmt och ganska trångt! Väl på plats var det dagd för lunch och sedan en båttur, då vi fick se sötvattendelfiner, krokodiler, massa fåglar, apor, ödlor och lite pirayor.

rn

Dagen därpå var det Anaconda-safari, och mycket riktigt lyckades våra guider hitta en ståtlig Anaconda att dra upp ur träsket. Ormen var av kvinnlig sort och därför större än sina manliga vänner, vägde nog bortåt 150 kg och var väl 5 m lång eller nåt. även en krokodil fick stå oss bi och visa upp sig lite på land. Pà eftermiddagen var det sista aktiviteten, ridtur! Sà långe som vi satt till häst då har aldrig hänt tidigare. Dessutom fick vi styra kusarna själva. Både vi och hästarna överlevde och trots att vi fick ont i rumpan var det roligt! Sista dagen pà turen bestod bara i att ta sig hem... Lång resa! Allt som allt är vi nöjda med turen, även om vi hade väldigt höga förväntningar på turen och trodde att vi skulle få se fler stora tuffa djur. Vi fick se myrslok, massa krokodiler, massa fåglar, ormar, apor, delfiner, mm och inte speciellt många myggor!

rn

Tillbaka i Merida så har vi en ny Posada att bo på, lite dyrare men också lite fräschare. Gårdagen ägnades åt lite strosande pà stan, internetande/jobbsökande och planerande för de nästkommande dagarna. Idag fyller Anders år och det ska vi fira med att snart åka iväg på en paraglidingtur... Spännade värre!

rn

Imorgon ska vi pà en dagsutflykt upp i bergen och på lördag ska vi till en bergsby som heter Los Nevados. Därifràn ska vi sedan ta oss till den tredje av de fyra Teleferico-stationerna. Telefericon är en lång kabinbana som tar en bra bit upp mot den högsta toppen, Pico Bolivar, här i närheten. Tja det var lite uppdatering från denna del av världen!

rn

Bilder och text: Karin Berner och Anders Åberg