Logga in:

Artiklar Sök artiklar

Redaktionen bloggar
Translate website
En roadtrip i USA

Bild 1 av 10

« Förra | Nästa »

USA
Ellinor & Amelia pa Sea World

ElinorMartin Ge betyget 1 Ge betyget 2 Ge betyget 3 Ge betyget 4 Ge betyget 5 3.07

En roadtrip i USA

Ellinor Lindenmo från Norrköping är just nu ute på en roadtrip i "the sunshine state" Florida. Hon ska besöka de stora attraktionerna och sevärdheterna, men även hinna med lite sol och bad. Läs ett utdrag ur hennes resdagbok nedan.

20/6-08 - USA (Key West)

"Midsommaraftons förmiddag ägnade vi oss åt att leta upp Key Wests bästa strand. Ellinor gick in på ett turistcenter och frågade, och fick två fina stränder utpekade på kartan. Det första visade sig vara den vi varit på dagen innan, så den valde vi bort ganska fort. Den andra stranden såg ut att ligga ganska nära vårt hotell, så istället för att ta bilen bestämde vi oss for att gå. Det blev en riktigt varm promenad med gassande sol och hög luftfuktighet. Nu längtande vi verkligen efter ett svalkande dopp!

Efter en stunds promenad märkte vi dock att stranden inte låg så nära som vi trodde.. Då den låg i en gammal militärbas, var det stängsel omkring och det enda stället man kunde gå in på låg en bit bort. Det kostade två dollar att gå in, men det betalade vi gladeligen eftersom att det betydde att vi skulle få bada! Stranden var finare än den vi varit på dagen innan, dock fanns det tång i vattnet, men inte lika mycket denna gång.

Bredvid oss på stranden låg en mycket solbränd amerikansk man, i minimala "speedos" (badbyxor). Han såg väldigt speciell ut, men det visade sig sedan att han var mycket trevlig. Mannen kom fran South Carolina och hade en väldigt bred "Cowboydialekt". Det var väldigt intressant att lyssna pa hans berättelser om hur saker och ting fungerar i USA. Det finns stora skillnader på levnadsstandarden i USA och Sverige, och även om vi kanske förstått det innan, var det genom ett nytt perspektiv den här gången. Man kan känna sig lyckligt lottad över att bo i Sverige! Han berättade bland annat om den amerikanska sjukvården och att han hade fått betala 3 miljoner svenska kr, för en bypass - hjärtoperation. Allting på sjukhuset kostade - om sköterskan skulle komma in med ett glas vatten kostade det ca 60 svenska kr. Det gäller att vara rik om man vill leva i USA!

Senare på kvällen, när vi strosade längs huvudgatan Duval Street, stötte vi på både en, två och tre stycken transvestiter som ville bjuda in oss på show! Det var väl inte riktigt var grej kände vi, så vi gick vidare mot den mexikanska restaurangen som vi sedan åt på. Midsommarkvällen slutade gott efter att vi strosat omkring på den underbart mysiga och fartfyllda Duval Street."

Bilder och text: Ellinor Lindenmo