Logga in:

Artiklar Sök artiklar

Redaktionen bloggar
Translate website
Fantastisk resa i Brasilien

Bild 1 av 20

« Förra | Nästa »

Ge betyget 1 Ge betyget 2 Ge betyget 3 Ge betyget 4 Ge betyget 5

Fantastisk resa i Brasilien

I Brasilien finns ett uttryck Do Oiapoque ao Chui som i princip betyder från norr till söder i detta stora land. Det är ambitionen med denna tid, att se så mycket som möjligt och lära sig så mycket som möjligt om Brasilien.

Ett utdrag ur texten: Snorkling och vandring (Fernando de Noronha)

"Alla brassar som vi har frågat vilka ställen man ska besöka när man bor här i Brasilien har med en mun svarat Fernando de Noronha. Brasilen har få öar och detta är den mest svårtillgängliga. Den ligger ca 55 mil (1,5 timmes flyg från Recife, Pernambuco) ut i Atlanten och ca 3.000 personer bor där. Vi åkte dit 5 – 11 september sedan vidare till Olinda på fastlandet för ytterligare 3 nätter. [...]

Nästa dag gjorde vi en vandring till viken där delfinerna håller till. Brasilianska staten har ett stort projekt här med många människor som arbetar med att studera deras beteenden. Det är badförbud här och vi gick till en utsiktsplats och satt och tittade länge på alla delfiner nere i viken. Arten heter ”golfinho rotador” på portugisiska och de hoppar högt och roterar upp till 8 gånger i luften – jag har aldrig sett något liknande! Det är en form av kommunikation.

Sedan fortsatte vi till den berömda stranden och den var verkligen superbra. Vi snorklade och såg rockor, barracudor, sköldpaddor och massor med ”akvariefiskar”. Helt fantastiskt!"

Skrivet av: Anette Gritsis