Logga in:

Artiklar Sök artiklar

Redaktionen bloggar
Translate website
Studier i Australien

Bild 1 av 17

« Förra | Nästa »

Australien
Det är inte bara Johan som kan spänna "musklerna", här ser ni mina fina myggbett till biceps... enjoy!

Maddis Ge betyget 1 Ge betyget 2 Ge betyget 3 Ge betyget 4 Ge betyget 5 2.93

Intellektuell och fysisk utmaning i Australien

Madelén Leiner och Johan Hagman från Norrtälje är just nu i Australien. De bor och studerar i Mooloolaba norr om Brisbane. Utbildningen heter Diploma of Sport and Recreation/Fitness. Deras egen beskrivning lyder: Två år av blod, svett och tårar. Men också med en massa nya vänner, erfarenheter, kunskaper sol, bad, sport och annat kul.

Australien (Mooloolaba)

Vem hade trott att 2 år skulle flyga förbi på det här sättet? Nu sitter vi här och undrar vart tiden tog vägen. Men ser man tillbaka på det hela och plockar fram alla minnen så inser man hur mycket vi har hunnit uppleva. Sammanfattningsvis har det varit så otroligt givande både utbildningsmässigt och personligt. Det är helt enkelt svårt att förklara, men jag kan med säkerhet säga att vi inte riktigt är samma Madde och Johan nu som vi var när vi bestämde oss för att flytta till andra sidan jorden och prova på något helt nytt. Vi är så glada att vi gjorde det och att vi kommer komma ut på andra sidan mer härdade och med mer skinn på näsan. Det är något som vi har lärt oss, att hitta sin egna väg och att tro på sig själv och sina kunskaper, men att samtidigt kunna lyssna och ta in andras åsikter....

I like it! Igår fick vi en trevlig överraskning. När jag skulle åka upp till lägenheten efter att ha legat och slappat vid poolen så ropade vår receptionist på mig och sa att vi hade fått ett stort paket. Mycket riktigt var det paketet som familjen Hagman och Leiner hade skickat två veckor tidigare som äntligen kommit. Helt överlycklig öppnade jag det och däri fanns en MASSA SMÅGODIS. Svenskt smågodis, finns ingenting som slår det? Jag var bara tvungen att smaka "lite"..hihi. Sedan ringde till Johan som var i skolan och berättade den goda nyheten. Han blev så glad så att han jublade i telefonen och skrek; Swedish Candy, Swedish Candy!!! Varpå alla andra trodde att han gått och blivit helt "koko" i nöten.

I lådan fanns öven fyra svenska tjejtidningar och räkost (min favorit) samt Johans nya fina träningströjor och ett häfte om kost. Allt väldigt mycket uppskattat, tack så mycket våra älskade familjer!!!"

Text och bild: Madelén Leiner