Logga in:
Forumalternativ
Flest forumtrådar
(106)
(56)
(49)
(44)
(40)
(38)
(34)
(29)
Redaktionen bloggar
Translate website

MALTA

 • Peter 2/11-03.

  Hejsan!

  Jag lurar på att åka till Malta och plugga lite engelska. Finns det någon som har varit där? Är nyfiken om det finns någon här som kan dela med sig av sina erfarenheter från Malta..

 • Oskar Edlund 4/11-03.

  Hej,

  jag har varit på Malta. Dock pluggade jag inte engelska utan reste runt i två veckor. Det är ett land som jag rekommenderar. Det är varmt och skönt, människorna är snälla och trevliga. De flesta (alla?) talar engelska, om än med en kraftig medelhavsdialekt.

  Det var en boom i turismen under 90-talet men den har lugnat sig något så de flesta hotell, vandrarhem och lägenhetshotell är renoverade och håller en god standard (de vi var på i alla fall) men är för den skull inte överbefolkade. Däremot har de som många andra länder sina egenheter vad gäller byggnadskonst, t.ex. att dörrarna går inåt i lägenheter och rum, att toaletterna inte alltid går att spola, att det bara finns varmvatten på morgonen och kvällen. Med det är ju det som är charmen med att vara ute och resa.

  Det finns mycket att se, framför allt för den som anstränger sig. Många äldre byggnader och liknande som kan vara intressant att titta på. Malta har en mycket intressant historia med platser som daterar tillbaka till 3500 år f.Kr.

  Vad beträffar nattlivet så förstod jag det som att det var begränsat till några få ställen på alla öarna (Malta består av tre större öar), främst kring Valetta (St. Julien och Sliema). Andra orter har det vanliga utbudet av restauranger och pubar men inget nattliv att tala om vad jag vet.

  Vad beträffar plugga engelska så har jag inte hört så mycket annat än de vanliga ryktena att språkreseungdomarna mer lär sig om sig själva, sitt och det motsatta könets sexualliv än språk. Men det är bara ett rykte. Det kan finnas seriösa skolor också.

 • Peter 4/11-03.

  Tack för ditt svar jätteintressant och jag ser framemot fler svar
  vore roligt att se bilder om det är ngn som vill dela med sig av det?

 • Martin 5/11-03.

  Testa att söka på bilder under fotoalbum.

 • Peter 5/11-03.

  Tack för tipset!

 • nicolina 18/12-03.

  nej jag har aldrig varit i Malta men det är min största dröm att få åka dit.. skriv gärna till min mail nikki__b51@hotmail.com

 • Peter 18/12-03.

  Hej!

  Varför just Malta? Blir nyfiken på varför du just vill dit.

 • nadia 14/1-04.

  hej!!

  vi funderar på att åka till malta i sommar men undra lite om vad det kan kosta att äta där. tips om restauranger tas tacksamt emot! vad kostar t ex en middag? behöver inte var lyx, gärna billigt men prisvärt. vad kostar en öl? osv. är det ngn som vet ngt om detta?

  ha det gott!

 • nicolina 15/1-04.

  ingen aning faktiskt
  . malta är ett väldigt fint lad . vad då skulle inte du vilja åka dit

 • Eleonora 3/2-04.

  åk gärna till malata, fantastiskt. men stanna inte längre än två veckor om du inte vill få lappsjukan.
  man kan komma undan ganska billigt med mat men vatten (!) är förhållandevis dyrt - dyrare än läsk.
  Huvudstaden Valetta är livad på dagstid med massor av folk och rörelse. Men det varnas för att gå på vissa gator på kvällen - dessutom vill du inte det - det är stendött. Kvällstid är det st. julians/sliema som gäller. det festas alla dagar i veckan men på lördagarna är även malteserna ute. Blonda svenskor rekommenderar jag inte att gå på disco en lördag... Superslemmigt...
  Tänk bara på att det inte finns sååå mycket att göra - svårt att fylla dagarna efter ett tag. Malta är väligt vackert men förvänta dig inte för mycket. Maltas charm är att den lilla ön i medelhavet nästan alltid har varit occuperat så arkitekturen mm är inspirerad av många länder.
  rekommenderar att åka till KarlAlfred byn och en dag på Gozo. Ön Gozo tillhör malta och är väldigt vacker men mer än så är det inte. om du aldrig sett någon grotta så är det dags - om du har det så åk INTE till grottorna. Blue lagoon är vackert men det upplever du lättare på en ö i grekland.
  vet inte riktigt vad du vill veta...
  en bra sak att ha i minnet är att hotellen INTE har samma stjärnsystem som internationellt. Deras 4-stjärniga hotell är 3-stjärniga osv...
  dessutom håll dig borta från kåkstäderna runtom valettas kust på kvällstid och gå inte under duvorna - malteserna säger att man åtminstone var 10e år blir nedbajsad av en duva.
  är det något mer du vill veta så maila frågor
  ps. flygbiljetterna skiljer flera tusen mellan bolagen - värt att leta lite extra

 • Eleonora 3/2-04.

  förresten, plugga inte engelska där...
  de som pluggar där är 15 år och röker på varje kväll utanför skolan. om du verkligen VILL lära dig engelska så åk inte till malta. till malta åker man för att ha kul.
  dessutom kommer du isf hem med ett riktigt märkligt och fult uttal då alla malteser kan engelska (ett av det officiella språken) men har ett arabiskt/italiensk uttal.
  inte världens bästa uttal om du ska imponera på engelskläraren här hemma...

 • nadia 4/2-04.

  tack eleonora!

 • Eleonora 4/2-04.

  tänk på att alltid ha jämna pengar till bussbiljetten, man får ytterst sällan tillbaka växel från busschafförerna. varje buss ägs av han som kör och varje buss är olik den andra, men det finns busskartor som beskriver alla busslinjer.

 • Peter 4/2-04.

  För dina inlägg! Jättespännande att läsa. Jag planerar att åka ditt på en språkresa så jag vill veta allt..

  mvh Peter

 • Eleonora 5/2-04.

  ska man plugga på malta ska man inte åka innan april, då det blir varmare och man kan relaxa på stranden. observera att vid valetta/sliema/st.julians finns det hav men ej strand. stranden ligger västerut, ca halvtimme med buss.

 • Neo 4/3-05.

  Tja . Jag ska åka till malta för att plugga språk . är det nån annan som ska dit typ i maj

 • Carro 6/3-05.

  En gammal klasskamrat åkte dit och pluggade engelska...det gav inte så mkt utan han blev mest namn kunnig på drinkar..fast det är ju troligen upp till var och en som med allt annat...

 • Lisa 6/3-05.

  ....vill du ha tips på bra o billig språkresebyrå så e det www.blueberrysprak.nu

 • Peter 6/3-05.

  Kanonbra med alla tips!

 • Mia 21/4-07.

  Precis kommit hem från Malta efter 13 fantastiska veckor där - jag pluggade engelska och är fruktansvärt nöjd me allt! Jag lärde mej massor och hade världens bästa lärare och träffade folk från hela världen. På min skola va alla 18 eller mer så det stämmer inte att alla på Malta som pluggar e 15! Jag gick på EC Malta (www.ecenglish.com) och det mesta va jättebra! Malta är en skitfin ö och det finns massor att göra!

  P.S om du ska söka studielån kan man bara välja Malta, England eller Irland och Malta e ju varmt så det blev Malta för mej...

  Lycka till
  Mia

 • pyttemjuk 30/9-08.

  Jag läser att några inte har hittat till nattlivet på Malta...

  Det är ju världens drag varenda kväll och natt i Paceville (uttalas "paachevill" och som många turister, ej malteserna själva, kallar enbart "Saint Julians")! Klubbarna och discona ligger på rad och det finns även jättestora lyxhotell och casinon.

  Paceville ligger strax väster om Valletta och bredvid Sliema och nästan varenda buss går dit och man kan rikta in sig på skyskrapan som är den högsta byggnaden i landet.

  Väldigt många fjortisar där dock som reser på språkresa med EF och har en ständig katt-och-råtta-lek med sina ledare i blå t-shirts, som har den nästan omöjliga uppgiften att se till att deras kids inte dricker...

  Här är det lagligt att dricka och röka från 16 års ålder och blonda tjejer blir mycket lätt insläppta och serverade gratisdrinkar, men bör se upp med tafsande och annat otrevligt...

   

 • mimmi86 10/7-09.

  Hej :)

  Har tittat på lite resor till Malta, skulle vara kul om någon kunde dela med sig lite tips om Malta/staden Bugibba?

  Har fastnat för ett hotel i Bugibba som heter Qawra Palace någon som har varit där ? Fått höra både bra och dåliga saker om hotellet känner mig lite osäker om man ska boka det hotellet eller någon som har tips på fler all inclucive hotel i 2 veckor?

   

  /Mimmi

 • jonna 13/7-09.

  Jag bodde i Bugibba och det är som en vanlig by på en ö i medelhavet :) All inklusive på Malta är ganska onödigt då viss mat inte alls är god, jag tipsar hellre om halvpension. Lunch kan man hitta billigt, om man gör som malteserna, de flesta äter yoghurt och bröd på lunchen alt går till ett hål i väggen och köper en minipizza för 1 euro.

  Bussnätet är mycket bra och billigt, glöm inte att åka till Mdina, Mosta, Dingli Cliffs, Agathas katakomber, Goza, Valletta, Sliema, tempel, blå lagunen osv...finns hur mycket som helst :)

 • ullsan 4/9-09.

  Hej åker till Malta i slutet av sept o undrar om någon vet nåt om ett bra kontantkort till mobilen?

 • Norah 5/11-09.

  Hej !

  Någon som ska på språkresa till Malta ?? Med vilken organisation åker ni med isf ?Tips på några bra ?

  Tack för svar!

 • regina goldmen 17/12-11.

  Jag besökte nyligen Malta med min sambo och det var fantastiskt att vara i ett sådant varmt land, även i november. Vi bodde i Sliema, vilket var mycket nära de största attraktionernaså vi bestämde oss för att hyra cyklar under vår vistelse.

  Vi hittade ett företag (Malta By Bike) genom Trip Advisor med mycket bra recensioner. delevererade cyklar till vårt hotell gratis och personalen var mycket hjälpsam med onlinebokning och föreslå platser där vi kunde cykla till. Jag rekommenderar cykling på Maltaeftersom det är mycket bra väder och mycket korta avstånd

 • jonte 19/1-12.

  2011 bodde jag  nere i Marsascala, riktigt super skön liten ort som ändå känns nära st Julian och Valetta. Funderar på att starta eget och flytta ner till Marsascala igen och jobba mot Sverige. Senast jag var nere hittade jag ett billigt hotell via MaltaHotell.se lycka till

 • Jimjum 22/7-14.

  En bra sida om Malta som är ganska nystartad, men ändå väldigt bra för dig som vill veta om väder, resor, och flyg till Malta. Kolla även vad det finns för lediga jobb på Malta och eventuella skolor för studerande; 

  http://www.flygtillmalta.se/jobb-pa-malta/ 


Skriv en kommentar i diskussionen

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer