Logga in:
Forumalternativ
Flest forumtrådar
(106)
(56)
(49)
(44)
(40)
(38)
(34)
(29)
Redaktionen bloggar
Translate website
OBS! Den 25:e augusti 2019 stänger minTur.se. Vänligen spara ditt material innan dess. Vid frågor eller om du är intresserad av att ta över sajten, vänligen mejla magnusson@mintur.se.

Hawaii eller Bahamas

 • Sara 30/6-07.

  Vi tänkte åka till Filippinerna i augusti men upptäckte att de har regnperiod då. Har ingen lust att sitta inne i en hydda hela semestern!
  Så nu ändrar vi planerna.
  Hawaii eller Bahamas?
  Billigast, mest att göra?

  Tacksam för alla tips!

  Aloha Sara

 • hajen 1/7-07.

  visseligen 7-8år sen, men har för mej att d va rätt juiciga priser till hawaii. bahamas vet ja ej, men d låter najs.. :)

 • Moral-Mamman 1/7-07.

  Min äldsta dotter bor på Bahamas och just nu är hon hemma i Sverige eftersom hon tycker att det är ALLDELES för varmt på Bahamas så här mitt i sommaren....Men gillar du värme så åk till Bahamas, det är ganska dyrt där men väldigt vackert och då allra helst om du vistas på en båt. Önskar dig en trevlig resa!!!!!

 • Jenny 2/7-07.

  Det beror helt på vad ni vill göra på semestern. HAr varit på Hawaii i augusti för ett år sedan, och på Bahamas i april, och har lyckats få lagom väder båda gångerna. Hawaii (Oahu främst) har ju en hel del mer historia med Pearl Harbour osv, och mer västerländskt såklart, det är enkelt att ta sig runt och många fina stränder och vandringsleder mm. Bahamas är det mycket mer försäljare och väldigt utspritt var du "bör" vara när du är turist (tyckte jag) Fick en lite olustig känsla både på Jamaica och Bahamas att man inte kände sig riktigt trygg om man gick in i fel kvarter runt hörnan... Men det är ju lite billigare på Bahamas, men människorna på Hawaii är urtrevliga! Vi träffade på en snubbe som tog oss med och snorklade där inga andra turister fanns,bara hawaiianer och det var helt underbart, och sen hoppade vi fallskärm,flög helikopter mm. Jag rekommenderar starkt Hawaii. Ska dit nästa år också, och då ska vi även ta en 7 dagars kryssning mellan öarna!
  Vet inte om jag hjälpt något men hippas det :)

 • Resenären 2/7-07.

  Finns ingen jänmförelse, på Bahamas är lokala restauranger dyra och kvaliten är låg, på hotellen och kasinon äter man bättre men priserna är höga. Jag håller med Jenny,kriminaliten är hög, lokalbefolkningen fientlig mot turister och även dagtid fösökar man lura dig vid alla tillfällen som går.

  Hawaii; öerna Maui och Kauai och Oahu (idenna ordning)tycker jag är bäst, det finns alla sorts inkvarteringar från Bed and breakfast, hostels till First Resorts, samma med maten från McDonald till lyx restauranger, och desså två öer är mycket vackra det finns manga aktiviteter för alla nivåer och kriminaliten är obefinntlig, framförallt är lokalbefolkningen vänliga och trevliga. Jag vet vad jag skulle välja, Hawaii.

 • Carola 4/8-07.

  Hej Sara, jag bor på ön Abaco,Bahamas (det är jag som är moralmammans äldsta dotter) och har tidigare även bott på Grand Bahama, Andros och Long Island - Bahamas. Vad du får angående Bahamas beror väldigt mycket på vilken ö du väljer. Åker du till Nassau, till exembel så är det säkert så att kriminaliteten är hög och det finns många skumma typer, men det är ju trots allt en ganska stor stad och så är det ju i många städer. Men utbutet av saker att göra är ju desto mer om du åker till en stor ö.

  På en liten ö, som tex Long Island är det mycket genuint och inte så mycket turister. Kriminaliteten är nästan obefintlig (vi hade inte ens lås till vår lägenhet) och man ser mer av hur en typisk Bahaman bor. På Long Island finns också en helt fantaskisk strand med ett resort) kolla in www.capesantamaria.com Men pga av att ön är så lång så måste man nästan hyra bil för att ta sig runt och se mer av ön. Förvänta er skraltiga vägar/spår, platt landskap, och en himla massa "pine trees". Men på long island finns ochså världens djupaste blåa hål - 200m djupt) som ligger i Deadmans Cay. Det är en upplevelse att snorkla eller dyka där. (Stranden där är mycket vacker med vit sand men det är ganska skräpigt) Då man kör bil på Long Island så hälsar man på varje bil man möter och man behöver aldrig oroa sig för att få hjälp om man behöver. Det finns inga trafikljus och knappt inga skyltar så det bästa är att fråga lokalbefolkningen om man letar efter något.

  Vart du ska åka beror som sagt på vad du vill få ut av semestern. Det finns ju så många öar på Bahamas och jag tycker att man upplever Bahamas bäst till havs. Men jag är dykinstruktör och tycker ju att det bästa som finns är att vara på havet. Tycker man inte om det så blir det ju en annan fråga.

  Det finns många Cays (småöar) överallt tex runt Abaco dit man ofta kan ta en båttur och strosa omkring bland den lokala bebyggelsen. Om du åker till Abaco, åk INTE till Marsh Harbor, utan välj Treasure Cay - som är ett litet turist samhälle med långgrund strand ute på udden. Men utbudet av saker att hitta på är begränsade. Det finns ett par restauranger, dykskola och två barer.

  Om jag fick välja skulle jag nog åka till Hawaii, men det är ju för att jag aldrig har varit där och så har jag hört att dykningen ska vara bra där. Men det finns ju flera öar där också så utbudet lär ju variera där med. Vart du än åker så kan du handla med US dollar och fördelen är ju att dollarn är så låg nu. De använder Bahamanska dollar på Bahamas men den är på plats likvärdig med US dollarn och går lika bra att handla med överallt.

  Annars har hört att ön Eluthera på Bahamas ska vara fint, alla som jag har träffat som varit där säger att det är mycket vackert.

  Lycka till och trevlig resa!!
  Carola

 • Susanne 18/11-07.

  Kom ni iväg till Hawaii, eller var det först nästa år? Vi är också intresserade av att åka dit men i september och har precis som er fått byta resa åtskilliga gånger på grund av vädrets makter samt ramadan (var inne på Borneo i slutet).

  Skulle gärna vilja höra hur du har haft det.

  Mvh
  Susanne

 • madelene 9/1-08.

  hejsan,,

  Jag har bott i bahamas ett antal månader och min sambo är från nassau. Jag älskar bahamas, och tycker inte alls att det är stor kriminalitet. det finns som Carola säger hur många öar som helst att upptäcka och eleuthera är en favorit!!!Människor är så vänliga och hjälpsamma. Jag rekommenderar verkligen Bahamas till alla. Maila gärna för frågor,,
  MVh
  Madelene

 • olaf klein 9/1-08.

  Hej jag har ett annat bra tips för august kolla i min hemsida under resor.
  olafs.webbsida.se

 • Anna 10/1-08.

  Jag har tillbringat massa tid på Hawaii och tycker att det är helt oslagbart, kanske lite dyrt stundtals, Men med den låga dollarn så är det helt klart överkomligt. Det är väl ungefär samma priser som här hemma! Har inte varit på Bahamas, men spenderat mkt tid i övriga Karibien, kan därför inte uttala mig om Bahamas i sig, men ser att folk jämför det med Jamaica, och då faller det långt ner på listan hos mig. Men smaken är ju som baken! På Hawaii känner man sig iallafall aldrig osäker om man råkar gå in på fel gata......
  Men det beror ju helt klart på vad man är ute efter som sagt, jag skulle själv åka till Hawaii, utan att tveka!
  Mvh Anna

 • sassa 11/1-08.

  Hei! Har vært på Kawaii (den nest minste øyen av øygruppen Hawaii) et par ganger og det er helt konge! Det er mye å finne på. Alt fra padleturer, "djungeltur", bading i vannfoss, dyking, surfing, golf og mye mer. Dyrt er det kanskje, men dollaren er så lav akkurat nå og det er jo tross alt feire du skal på. Hawaii anbefales på det sterkteste.

  Ellers så reiser vi nå til St.thomas for å seile et par uker, så det er også og anbefale!!

 • Hind 13/1-08.

  jag har varit i bahamas en gång och det var helt underbart,men hawaii det låter som en dröm för mina öron.

 • Cissi 25/1-08.

  Jag var på Hawaii (oahu + maui) förra året och kom hem från Bahamas (paradise island och nassau) för någon vecka sen. Helt OTROLIGA resmål båda två som jag hoppas kunna återkomma till fler gånger i livet.

  Dock rekommenderar jag ändå Hawaii av dessa två ställen. Bara känslan av att vara på detta ställe mitt ute i vattnet mellan USA och Japan på andra sidan jorden var svindlande! Bahamas ligger så nära fastlandet att det kändes mer turistigt.

  Bahamas hade visserligen helt otroliga stränder, vattnet var såå turkost och vackert, men tyckte ändå att det fanns mer att göra på Hawaii och det var häftigare natur med de dramatiska klipporna och vulkanerna, och regnskogarna var helt otroliga!! Tänk på att Jurassic Park och Lost spelades in där, grymt häftigt att vandra i skogen till något vattenfall och plocka passionsfrukter som matsäck på vägen.

  Jag tyckte att vänligheten var väldigt stor på båda resmålen.

  Lycka till. Maila vid frågor, tips eller om du vill se bilder!

 • Janet Riben 3/2-08.

  Jag har bott på Hawaii - visseligen för många år sedan - men jag skulle rekommendera the BIG ISLAND - själva Hawaii. Det är jätte mycket att se och med hyrbil kan man känna att man är ute på riktigt spännande saker.
  Välg öarna som inte är mest populära - Oahu och Maui är underbara men för mycket folk.
  Ha det så bra!

 • Bodil 4/2-08.

  Jag har varit på Big Island och Maui, för 10 år sedan. Big Island var fantastisk. Inte så mycket turister, inte så många surfstränder men jättestora sköldpaddor och massor av annat att se och göra. T ex vulkanen som "pyste" utanför hotellfönstret. Vi hyrde bil och körde runt några dagar.
  Sedan var jag på konferens på Maui. Också vackert, men mycket turister och väsentligt dyrare än på Big Island. Håller med övriga som skriver om befolkningen ... lätt att få kontakt med och mycket vänliga och trevliga.
  Jag var där i november. Ett ljuvligt klimat. Vill återvända!
  Har aldrig varit på Bahamas.

 • jonatanoida 17/6-08.

  absolut Hawaii. jag var precis på Bahamas och det finns inte så mkt att göra där och det är svindurt!! ska snart till hawaii och det kmr bli så mkt bättre med mer äventyr och surfing och biligare!

 • Johan 2/7-08.

  Bahamas!
  Bahamas är extremt stort så det går inte att jämföra rakt av. Ögruppen är nästan lika stor som resten av karibien (Bahamas tillhör inte Karibien). Folk är mycket trevliga och havet är orört. Det finns hur många orörda öar och stränder som helt. Jag har seglat runt i Bahamas ett par månadar och jag måste säga att favoriten nog är ögruppen Exumas. Ett stort område med avlysta öar med helt orörda korallrev och stränder samt häftiga öar med histora. T ex kan man besöka (på egen hand) före detta knarkbaronen Carlos Ledhers villa som stormades av DEA i början av 1980-talet. Han äger fortfarande marken men sitter nu i fängelse. Dykningen är suverän med många dyk längs klippväggar. Om du åker till New Providence så stanna max några dagar i Nassau då det är extremt mycket amerikanska turister. Brottsligheten är inte särskilt hög vare sig i Nassau eller någon annanstans. I Nassau bör man dock inte gå runt själv på nätterna hur som helst.

  Har inte varit på Hawaii och det är nog även det fint. Att jämföra rakt av går ju inte då vi alla vill ha ut olika saker av resmålen. Jag är själv mest intresserad av bra mat och dykning. Dykningen i Bahams är dock helt oslagbar med Blue holes, mycket fisk, fina koraller, suveränt makrofoto, driftdives, drop offs och fantastisk sikt.
  /Johan

 • lucas 2/12-08.

  Hej,

  Carola, skulle gärna vilja veta hur du har lyckats ta dig till bahamas o bosatt dig där.?  Jag gillar att dyka och hoppas på senare i livet att jag också ska kunna köpa mig ett hus, kanske på Bahamas och få jobba som dykledare eller dykguide..

  svara gärna !

  /lucas 

 • Anna Leijon 5/2-09.

  Hej!

  Carola och Madelene>> Ni som bor på Bahamas, har ni några tips om Exuma öarna? Jag och min sambo ska dit 1 vecka i April. Bor på Four Seasons första 4 nätterna, men sen ska vi ta oss någon annanstans i 3 nätter. Tar tacksamt emot tips!! Några pärlor man inte får missa? Bra hotell som ha rok pris? Vi är havsmänniskor och det verkar som att segling och kayaking är det största äventyret för att få uppleva öarna ordentligt. Rekommenderar ni ett besök till Stocking Island t ex?

  Många tack på förhand!

  Anna

 • Pernilla öman 8/3-09.

  HAWAII FFS! :D

 • Tess 26/7-09.

  Hej!

   

  Jag och min sambo ska ta en 3-veckors semester över jul och nyår och vi vill gärna till Bahamas, och vi undrar lite om det är någon som har lite tips om vilken ö man ska bo på? är 3 veckor för lång tid? ngt hostel som är bra? Ska man hellre ta en kryssning i karibien? Alla tips är välkomna!

   

  Tack för hjälpen;)

   

  Tess

 • daniella 17/12-09.

  Hejsan!

  rn

  Vi ska till hawaii på smekmånad i maj.. tänkte bosätta oss på waikkiki beach, oahu. Men efter mycket info. på internet tänkte vi eventuellt dela upp resan så vi är ngr dagar på the big island och sedan resten av dagarna på oahu...är dock rädd att det blir stressigt..är det lätt att ta sig från oahu till the big islan? är det lätt med hotell i maj? måste vi boka innan? Tacksam för svar!

  rn

  Daniella

 • Tina 17/2-10.

  Hej Daniella,

  Under maj är det högsäsong för japanerna på Hawaii, så boka hotell i god tid! Halekulani hotell är helt underbart och ligger direkt på Waikiki beach, men ganska dyrt :(

  Jag har varit i Honolulu två gånger och älskar det! Ska tillbaka i år igen :) Men rekommenderar er att besöka Maui och Big Island också, då får ni se det äkta Hawaii och inte bara turist områdena.

  Önskar er en underbar smekmånad!

  Mvh / Tina

 • Millione 28/3-10.

  MADELENE!

  Du som bor i Bahamas :) tänkte flytta dit skulle vara underbart om man kunde få lite hjälp på vägen skulle du kunna skicka ett mail till mig så kanske vi kan prata utanför den här tråden?

  Jamilla@hotmail.se

   

  Mvh Jamilla

 • Nina 24/7-10.

  Hej,

  ser att det är fler än jag och min sambo som är inne på Bahamas. Våra planer är över nyår och så någon vecka framåt. Skulle även kunna tänka mig Hawaii.

  Jag vill segla (organiserat då jag ej är speciellt kunnig) och han vill dyka (kunnig) så det bästa vore en kombination där man seglar och dyker på olika ställen. Säg 5 dagar.

  Hittar INGET sådant? Någon som vet någon bra organisatör för detta?

   

 • Mikael 26/7-10.

  Hej

  rn

  Jag och min fru ska åka till Bahamas och bo på Nassau 1 jan 2011. Att man kan sola och bada, samt vara ute och segla och dyka har jag förstått. Men finns det något annat intressant att ta sig för. Här även haft svårt att få någon exkat uppfattning om prisbilden. Vad kostar exempelvis, en öl, en flaska vin, enkel måltid (lunch), en kött  eller fiskrätt på restaurang.

  rn

   

 • Kjell Varpe 2/3-11.

   

  Hoppa över Bahamas och åk till Saint Vincent istället och segla med Scandsail

  http://www.kjellvarpe.net/

   

   

 • larse 19/4-11.

  Vilket guldgruva!

  Jag är intresserad av att resa till Bahamas och den här diskussionen var rena guldgruvan. Tack alla som tagit sig tid att skriva här. Helt lysande. Det är lite tråkigt att huvudön verkar ha så mycket kriminalitet? Det har jag inte hittat info om någon annanstans än här. Den bästa sida jag hittat innan denna diskutionstråd var

  http://bahamasresa.se

  Fast den sidan vet jag inte om man kan lita på? De verkar inte partiska (säljer resor och boende), men ändå. Den nämner inte kriminaliteten heller. Som sagt, tack alla för den här diskussionstråden - väldigt nyttig läsning.

  Det verkar inte finns svensk charter till Bahamas? Är det någon som vet om det finns?

 • Uffe 31/12-11.

  Hawaii helt klart. Åker dit för tionde gången nu i Februari. Har varit på de flesta öarna men vi föredrar Big Island, inte lika mycket turister som tex Maui eller Oahu. Hawaii har ett oslagbart och jämt klimat, aldrig så bakungsvarmt som tex Thailand utan det ligger runt 27-28 grader året runt. Det finns massor att göra, åk runt ön och se regnskogar vattenfall eller de aktiva vulkanerna som ligger på den södra delen av ön. Snorklingen är fantastisk och man kan se valar bara 50 meter ut. Gillar man golf så är det ett paradis, lite dyrt dock. Sen har man det bätsa av USA med bra service bra mat och relativt billig bensin. /Uffe
 • Thomas 7/1-12.

  Hej min morbror Åke köpte/fick i ett affärs deal en obebyggd strand tomt på Bahamas i skarven slutet av 70 början av 80-talet sen dog han hastigt 83 och inga efterforskningar gjordes  sen men, nu undrar jag vad kan ha hänt med denna tomt och vart kan man söka efter den och vad som skett kan den finnas kvar ? 

  Antar att den försålts på auktion då han knappast eller nån i släkten gjorde nått för att söka den , papparen har även de försvunnit av tidens tand.

  Tipsa mig gärna här eller mejla mig på difpa@live.se  

   

  Mvh Thomas  2012-01-07 


Skriv en kommentar i diskussionen

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer