Logga in:
Forumalternativ
Flest forumtrådar
(106)
(56)
(49)
(44)
(40)
(38)
(34)
(29)
Redaktionen bloggar
Translate website

Hjälp, Panama

 • tallasmannen 7/10-08.

  Jag och min fru ska till Panama i vinter, 3 veckor. Jag vill ha alla tips jag kan få. Budget, utflykter, resmål och prisläge m.m. Tacksam för svar.

  Mvh Marcus

 • Frida 21/10-08.

  Hej marcus!

   

  Jag var i panama under 3 veckor nu i somras och besökte : Bocas del toro, i nordvästra delen, Panama city och Boquete. jag kom in från Costa rica till Bocas del toro, som är skärgårdsöar kan man säga, med massor av aktiviteter att göra: surfning, kanot, bada, vattenskoter, gå i djunglar, vackra stränder. Det är här som det finns mest turister i hela Panama men det är värt ett besök, absolut. Många restauranger, gatuförsäljare, barer och goa hostel. Vi tog en nattbuss från en stad nära Bocas del tror till Panama city. Många rekommenderar att inte hyra en bil själv då det finns en risk för att bli stoppad och rånad. Och landet är större än vad i alla fall jag täntke mig, så en nattbuss tyckte jag var värt att ta sig igenom istället för att spendera en hel dag på bussen. panama city var väldigt speciellt jämfört med resten av centralamerika. Från den gamla staden i "staden" hade man utsikt mot de många skyskrapor på andra sidan av centrala Panama, och många trevliga kvarter fanns det här. Vi tog också en båttur till Isla Bastimento, som är ungefär en timmes båtfärd från centrum, och väldigt fint. Påminde mig om grekiska öar, med dom små husen och små, men med få människor, stränder. Boquete åkte vi till påväg tillbaka till Costa Rica och är känt för att vara ett centrum i panama för utomdörrspersoner - Här finns det massa kaffeplantager, fina berg och vandringsspår man kan göra, heta källor osv. Vi tog en lång vandring under natten, 14 km upp längs en vulkan, för att se solen gå upp på toppen och se det karibiska havet i ena änden och det stilla havet i den andra. Rekommenderas, men ta med mat, VARMA kläder, pannlampa och en stor dos tålamod. För övrigt var panama vackert, fattigt, men med trevliga människor och bra bussförbindelser överallt man vill ta sig. Se upp för vattnet bara, såväl som i sallader och glass också. Jag skrev en blogg under min resa på http://dreaminespanola.blogspot.com, om ni kikar på det jag skrev i juli står det lite mer info tror jag. Lycka till, och njut!!!

 • tallasmannen 26/10-08.

  Tack så  mycket, jättesnällt verkligen.

 • Per-Anders 29/10-08.

  Hej Marcus,
  Panama är väl värt ett besök och jag tror att ni kommer att få en bra resa.

  En hel del tips för förstagångsbesökaren finns på http://www.delidas.se/panama.htm . Förutom tips om ställen att besöka står där också hur man kan ringa hem med GSM om man vill det. Panama har nämligen ett frekvensband som inte finns i Europa så det finns risk att den telefonen man har med sig inte hittar rätt frekvens.

 • Moa 29/10-08.

  Eftersom ni skall åka till Panama borde ni överväga att besöka och uppleva deras karneval som är i slutet av Februari. Den är inte så stor som den i Brasilien men minst lika livlig. Läs mer på http://www.panamainfo.com/en/carnival

   

 • Alma 8/3-09.

  @Frida - hur var Panamá på sommaren? Åker dit i sommar med familjen och vet att det skiljer en hel del mellan Stilla havs-kusten och Karibiska kusten, men var det mycket regn när du var där? Man vill ju vara lite förberedd gällande regn, det är så olika hur regnperioderna ser ut i Centralamerika, ibland märker man knappt nåt alls, ibland öser det ner... Alma

 • Dragan 10/3-09.

  Har varit i Panama två gånger. Landet är som torrast December till April. I Maj och Juni brukar det regna ett par timmar per dag. Med lite tur kan det torka upp något i Juli, medans Augusti är en ny regn-månad även om det ej regnar hela dagarna. September, Oktober och November är de blötaste månaderna. Stilla Havs-sidan är generellt sett alltid torrare än Atlant (karibiska) sidan.

 • Anna 23/3-09.

  Jag rekommenderar definitivt ett besök till San Blas. Detta är himmelriket! Ett oexploaterat Karibien som bebos av Kunafolket. Läs mer på: www.vialatina.se

 • Anna E. 4/9-09.

  Jag är själv sugen på att åka till Panama och blev ännu mer intresserad när jag nyligen hittade denna trevliga blogg med proffsiga bilder av en Svensk familj som tydligen bott i Panama i ett år. http://panama.mickeochkarro.se/#home Här finns massor av tips och inspirerande artiklar.

 • marie-louise 4/1-10.

  Sitter och letar efter tips om sevardheter i Panama. Min man och jag åker dit i februari. Det är svårt att välja mellan alla de olika playor och ögrupper men det lutar åt endera San Blas och Bocas del Toro. Kan någon rekommendera någon annan playa eller ö? Det ska inte vara för turistiskt. Vi har även tänkt på San Andre eller Providencia som ligger utanför Nicaragua. Det skulle vara kanon att få tips på en rutt som är sevärd och gärna med buss. Vi ska resa runt i tre veckor.

 • Johan 18/1-10.

  Marie-Louise, Jag skulle säga att inga playor eller ögrupper i Panama har några horder av turister. Det inbegriper San Blas och Bocas del Toro. Det positiva är att man slipper trängas. Det negativa (för vissa) kan vara att man får fixa mycket själv och att det är sparsamt med information. Man får fråga sig fram, ibland på engelska eller rese-spanska, så ordnar det sig.
  Förutom San Blas och Bocas är en annan ögrupp som jag kan rekommendera "Islas Perlas" (Pärl-öarna) på Stilla Havs-sidan där bland annat ön Contadora ligger.  http://panama-isla-contadora.com/ Man flyger dit på en halvtimme från flygplatsen Albrook i Panama City, eller 4 timmar med båt från samma stad.
  Isla grande på Karibiska sidan, kanske 15 mil från Panama City. Inga direktbussar men går att nå om man tar buss till Colon och byter innan man når den staden. Isla Grande är en fin karibisk ö med enklare hotel.
  Ön Coiba på Stilla Havs-sidan har orörd natur med fantastiskt djurliv. Mer för dykning än playa. Obebodd ö som är lite krånglig att nå. http://www.coibanationalpark.com/

  Lycka till!

 • success defined 2/4-13.

  Panama resa 2013 - I filmformat.
  https://vimeo.com/63114240 

 • enroute 15/4-13.

  Jag kan varmt rekommendera en tur till San Blas, fantastisk skärgård

  http://enroute.blogg.se/

 • Beatrixx

  beatrixx 16/5-13.

 • Christian Håkansson 18/2-17.

  Hej!

  Önskar uppdaterad information om Panama!

  Planerar resa till hösten.

  Mvh Christian & Yvonne 


Skriv en kommentar i diskussionen

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer