Fotoskolan - lär dig plåta som proffsen!

Fotoskolan

SvD:s och Panasonics fotoskola har verkligen blivit en succé! Det strömmar in nya fotointresserade besökare varje vecka för att ta del av proffsens tips och exempel - och för att visa upp sina egna bilder. Responsen för fototävlingarna har varit enorm, tack för alla fina bidrag! Vi fortsätter nu med sex nya lektioner och vår målsättning är densamma: Att med enkla och snabba tips, hjälpa nybörjare och amatörfotografer att lyckas bättre med sina bilder. Välkommen!

Vi har tagit hjälp av erkänt duktiga tidnings-, reklam- och frilansfotografer för att producera överskådliga lektioner i olika teman. Varje lektion består av fem snabba tips med tillhörande exempelbilder och kommentarer. Vi bjuder även in dig som läsare att lämna tips och fördjupning till varje lektion, vilket gör att fotoskolan även vänder sig till lite mer avancerade fotografer.

För nybörjaren är det många knepiga uttryck och termer som kanske avskräcker och ställer till det. Vi har därför gjort en liten ordlista där Svenska Dagbladets fotografer förklarar begrepp såsom bländare, slutare, skärpedjup, m.fl.

Vi vill självklart också se om fotoskolan förbättrar våra besökares bilder och har därför en fototävling till varje lektion/tema. Skicka in dina bästa bilder och tävla om fina produkter från Panasonic. Du kan även kommentera andras bilder och komma med konstruktiv feedback.

Klicka i vänsterspalten för att ta första steget till bättre bilder. Välkommen!