FOTOSKOLAN

Ett samarbete mellan minTur och SvD
Lektionerna

Fotograferna bakom fotoskolan

Johanna Frenkel

Johanna Frenkel

Jag är frilansfotograf i Stockholm och fotar mycket porträtt både redaktionellt och kommersiellt. Jag älskar mitt yrke eftersom jag får utlopp för min nyfikenhet, kreativitet och intresse för människor. Även på fritiden hänger kameran med, jag fotar min vardag, egna projekt och situationer jag möter. Följ min blogg på adressen nedan.

www.johannafrenkel.com

Filip Cederholm

Filip Cederholm

Jag har vigt mitt liv åt dokumentation och är hellre utan kläder än kamera. Jag fotograferar artister och reklam idag men ska i januari bege mig ut på en 2-5 års resa och fotografera alfabetet med världens barn, ett A med 250 barn i Kairo etc. En bokstav i varje land. Att jaga bilden gör mitt liv blir väldigt händelserikt och kameran styr min väg!

www.yaya.se

Staffan Löwstedt

Staffan Löwstedt

Jag är fotograf och bildredaktör på SvD. Jag har fotograferat i hela mitt liv och började på SvD 1992. För mig är bilden oerhört viktig för känslan i tidningen och kanske det viktigaste verktyget för att få läsaren att stanna på sidan. Jobbet på SvD ger mig möjlighet att både resa, träffa spännande människor och att få jobba med kreativa medarbetare.

www.svd.se

Yvonne Åsell

Yvonne Åsell

Jag har arbetat på SvD sedan 1990. Började fotografera för Ludvika Tidning, där jag var i åtta år. Det roligaste med jobbet är alla möten med människor och att hitta nya vinklar på "gamla" motiv. Att resa med kameran är ett underbart sätt att få kontakt. Då finns det alltid en orsak att gå in på en främmande gata och knacka på - jag vill ju bara ta en bild!

www.svd.se

Lars Pehrson

Lars Pehrson

Började som assistent hos en reklamfotograf 1981. Hade egen studio ett par år parallellt med båt- och skärgårdsfotografering för bildbyrån Skärgårdsbild innan jag övergick till pressfotografering. Är sedan 1986 fotograf på SvD. Tycker fortfarande efter alla år att jag har det bästa jobbet som finns. Får jag välja blir det helst resor, reportage och porträtt.

www.svd.se

Magnus Neideman

Magnus Neideman

Jobbar som fotograf på SvD sedan två år. Innan dess har jag varit frilansfotograf i alla år. Jag gick på Nordens Fotoskola, men hoppade av efter ett år och jobbade på Cirkus Cirkör i flera år. Både på scen och som fotograf. Jag har alltid rest med min kamera och med den har jag fått uppleva mycket. Jag har världens bästa jobb.

www.svd.se

Dan Hansson

Dan Hansson

Jag började min fotografbana på SvD som sommarvikarie 1977, anställdes 1980. Från början pressfotograf med allt vad det innebär från sport, nyheter och reportage. Numera knuten till SvD:s kulturredaktion, vilket innebär väldigt mycket porträtt som jag tycker är roligt. Den fotografiska bilden är så viktig i en tidning. En tidning utan bra bilder är en död tidning.

www.svd.se