Logga in:
arrgh
Redaktionen bloggar
Translate website
OBS! Den 25:e augusti 2019 stänger minTur.se. Vänligen spara ditt material innan dess. Vid frågor eller om du är intresserad av att ta över sajten, vänligen mejla magnusson@mintur.se.

Bangkok varldens varmaste stad.

Hej alla dar hemma!

Nu har jag och madde lyckats ta oss hela vagen (ca 5000 miles) fram till Thailand fran trygga sverige.

Resan borjade i torsdags med en forsening pa 6 timmar pa Arlanda. Varat flygplan hade nagot fel pa en branslepackning eller nagot i den stilen, som dom var tvugna att reparera. Men efter manga nervosa timmar var vi redo att ge oss ivag pa varan 10 timmar langa flygtur ner till svenskarnas favoritresmal, Thailand.

Sa nu sitter vi och dikterar i som rubriken beskriver varldens i genomsnitt varmaste stad, med en medeltemperatur pa 33c. Jag maste saga att chocken nar man gick ut ur den luftkonditionerade flygplatsen var enorm. Att ga fran en tio timmar lang flygresa utan somn och med stela ben, in i en 33 grader varm kokande kittel till metropol, dar trafiken ar kaosartad, ljudnivan 100 db, och 10 miljoner invanare trampar en pa fotterna ar aningen ledsamt. Men efter en skon natts somn under flakten fick vi nytt mod och har kannt oss battre idag.

Idag har vi gatt en massa i shoppingcentrumen pa Siam Road. Det finns oandligt med affarer och allt ar billigt (om man ar bra pa att pruta). An sa lange har vi inte kopt mycket men nu vet vi vart allt finns som vi ska skaffa innan vi drar vidare.

Varat hostell ar skapligt, ett slitet rum med duch och toa en bordsflakt och slitna vaggar. Men inga bedbuggs eller kackerlackor annu. Har daremot sett dom 'o'k'a'nda odjuren pa gator och fasader, och dom rackarna ar inte sma (ca 5 cm (mellan ogonen)).

Madde har lite svart for maten, vi at en superstark ratt bestaende av nudlar och en biff, men hon klarade inte trycket sa bara biffen gick at. Jag pinade i mig allt med tararna och nasan rinnande. Vi har ocksa hunnit med att testa tuk tukarna och det kanns som att gambla med livet som insatts. Inget balte i ett helvete till trafik helt utsatt for avgaser och andra fordon. Med kul var det, och framfor allt billigt.

Sky train ar skonare. Dom ar luftkonditionerade och gar pa rals. Och luftkonditionering har verkligen fatt en betydelse i mitt liv nu efter dessa dagar i Bangkok. Varje gang man lamnar ett luftkonditionerat stalle, sa mots man av en fuktig het luftvagg, ungefar som att ta harfonen och blasa rakt i ansiktet, och man kommer aldrig ifran det. Inte ens pa natten nar temperaturen sjunker bara ett ynka fatal grader. Man maste hinka i sig mycket vatten for att klara av att utratta saker har i detta heta klimat, aven det har madde svart for, hon sager att hon dricker aldrig vatten hemma sa varfor ska hon helt plotsligt borja med det nu, jag vet urkorkat. Men an sa lange mar vi bra och ar valbehallna (bortsett fran att Facebook verkar vara blockat av thailanska myndigheter).

Men vi aterkommer med bilder och mer info sa snart som mojligt!

Ha det sa bra alla dar hemma hoppas ni mar bra!

/Robin

Skriv en kommentar till texten här!

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer

/Uffe 16/11-09

Hejsan! Jättekul kunna följa er på er resa genom denna sida. Maten är rätt stark för en ovan och det kommer vara en resa med spännande upplevelser på olika sätt. Jag har lärt mig den starka maten men jag förstår Madde som kanske är mer van med mammas "godaste". Tips från min vän är att säga till att man inte vill ha chili i maten "No chili" och på thailänska "mai sai prik" som betyder då utan chili. Ni får prova er fram och troligt så är det matvraket Robin som får halsbränna och rykade öronen, men vad gör man inte för sin goa syster =) det finns fantastiska maträtter och väldigt goa kycklingrätter och prova omelett med fläskfärs på thai heter det "kai jea mou sab" och säg till utan chili förstårs. Hur länge blir ni i Bangkok?

Åke Persson 16/11-09

Inte utan att man blir lite avis på er. Har tillbringat större delen av dagen i ett grått Stockholm med ständigt duggregn. Kul att ni delar med er av era upplevelser på det här sättet. Det blir säkert en fantastisk upplevelse för livet. Hoppas ni kan klämma upp lite bilder oxå. Önskar er en fin resa!!

Birgit Persson 16/11-09

Skönt att ni lyckligt kommit fram till slut.Ser fram emot att få höra mer ifrån er o få se bilder.Var rädda om er.Vi skulle behöva lite av er värme,här regnar det o är bara grått hela tiden.Kramar från Birgit o Artur!

Birgitta Hagerud 15/11-09

Granntanten gillar att följa med ungdomarna på resan. Bra jobbat Robin och Madde att resa ut tillsammans på nya äventyr, kram på er.....

Rolf IB 15/11-09

Roligt att ni äntligen kom fram, efter den långa förseningen. Kul oxå att ni redan skrivit in rese-text och bilder. Hoppas nu allt är bra med er, missa inga vätskekontroller och bär hatt på huvet. Lägg gärna in mycke bilder och text framöver för det är kul att både läsa och se vad ni ser där ute. Take care. /Rolf

sunday_girl
sunday_girl 15/11-09

till mitt forsvar kan jag ju saga att jag faktiskt dricker vatten, hinkar bara inte i mig lika mkt som robin vilket far honom att tro att jag aldrig dricker. maten ar det lite jobbigare med dock, forst sma flaskbitar fran ett stand bestaende av 99% fett, smakade urk, sedan den dar javla nudelratten med cpstarka nudlar och till det haade jag bestallt ice tea som var sa inat helvete sot da istallet. inget ar som sig bor pa matfronten alltsa men dricker gor jag faktiskt! pussar o kramar

Anki 14/11-09

Hej på er! Vad kul att höra ifrån er. Skönt att resan gick bra till sist efter allt strul på Arlanda. Det låter både spännande och oroligt. Ni får väl försöka ta till er så mycket som ni orkar av alla upplevelser så här i början. Madde du måste dricka vatten så att du inte blir uttorkad. Nu har vi kommit hem från Fotomässan så nu rullar väl livet på som vanligt ett tag här hemma.