Logga in:
arrgh
Redaktionen bloggar
Translate website
OBS! Den 25:e augusti 2019 stänger minTur.se. Vänligen spara ditt material innan dess. Vid frågor eller om du är intresserad av att ta över sajten, vänligen mejla magnusson@mintur.se.

Sydney och New South Wales

Hej alla dar hemma!

Nu var det evigheter sedan jag (Robin) skrev nagon text.

Och det var ganska lange sedan Madde skrev sin sista text ocksa. Men jag ska gora mitt basta for att tacka in allt som hant efter sista texten.

Jag tror att Maddes sista text tackte in Grampians och Nyaret i Melbourne.

Sa da far val jag borja skriva nar vi tog taget mot Sydney och nya aventyr.

Den 1a tog vi alltsa nattaget mot Sydney, efter en nyarsnatt pa en hemmafest i en forort med Poolbad i regn och blixtstornmen som drog in over Melbourne pa Nyarsaftonen och pa tok for manga Jellyshots kande man sig ganska sliten och efter ytterligare en natt med lite somn pa ett skumpande tåg var vi ganska slitna nar vi anlande i Sydney kl.07.00 pa morgonen.

Vi bodde pa ett hostel som hette Glebe village Backpacker, som lag i omradet Glebe en bit ost om centrum. Nar vi anlande kunde vi inte checka in, sa vi lamnade vara vaskor for att ga och utforsta den nya staden. Vi vandrade langst med hela hamnen till centrum, vilket var en ganska lang stracka. Ena timmen sken solen och det var ca.30-35c nasta timme tuggade det fran den klarbla himmlen, timmen efter var himmlen morkgra och det blev ett skyfall som vi tog skydd ifran under en av alla de vinklar och vrar som ar operahuset.

Under de fyra dagarna vi spenderade i Sydney hann vi med att se deras Aquarium och Wild life world med en 5 meter lang krokodil som dom hade flygit ner fran Darwin. Vi sag en massa haftiga djur dar, men det var aningen for dyrt for oss.

Vi hann aven vandra pa Harbour Bridge och njuta av sydney Royal Botanical Gardens gronska och harmoni.

Varan upplevelse av Sydney blev iaf allmant dalig da det var daligt vader alla dagar sa vi missade Bondi Beach, och vi hade en del riktiga praktarslen i varan sovsal som forpestade tillvaron.

Efter de fyra dagarna i Sydney akte vi vidare till Newcastle dar vi bodde ovanpa ett discotek dar vi shakade loss en natt, annars var det inte mycket for turisten pa det stallet, nagra strander som inte kan gamforas med stranderna langre norrut.

Efter det tog vi bussen upp till Port Maquarie dar vi bodde pa en camping 100 m fran en ganska fin strand med hoga surfvagor att leka i. Dar besokte vi ocksa Australiens och formodligen varldens enda koalasjukhus, dar man kunde komma riktigt nara koalor utan att behova betala intrade till ett zoo.

Efter det har vi tagit oss vidare upp till Byron Bay dar vi ar just nu. Det ar ett riktigt haftigt stalle med en blandning av surfare rastafaris backpackers och allmanna soldyrkare. Varat hostel ligger ligger 50-100 meter fran stranden, dar vi har tillbringat storre delen av tiden. sju kvallar i veckan sa ar det party om man vill, vi har varit ute nagra kvallar eftersom vi delade rum med en trevlig skotte och igar kom ocksa en trevlig hollandare. Vi har ocksa varit ut till Australiens ostligaste udde som ligger utanfor staden, dar star en stor vit fyr som ett monument over alla skepp som gatt forlorade har. Ifran den hoga platån som fyren star pa kan man om man har tur se hajar och delfiner som ligger och solar sig i ytvattnet. Vi hade inte den turen.

Harifran Byron bay gar ocksa endagars turer till hippiestaden Nimbin i dubbeldeckade bussar som ar malade i alla regnbagens farger med blommor och fjarilar. Nimbin kan kallas for Australiens amsterdam, dar man tydligen kan kopa alla mojliga sorters bakelser, kakor, bullar mm om man vill bli hog. Vi kommer nog dock inte aka dit. Vi har bokat boende och resa till Surfers Paradise nu, dit aker vi pa mandag och stannar i 2 dagar. Vi har fatt hora en del skit om det stallet men det blir upp till oss att bedoma nar vi varit dar.

Ja det ar val ungefar allt som har hant har hittils. Hoppas ni mar bra dar hemma i sno och kyla.

Heppan /Robin

Skriv en kommentar till texten här!

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer

arrgh
arrgh 22/1-10

Tackar!

Rolf 20/1-10

Grattis på namnsdagen Robin !

Anki 19/1-10

Grattis Robin. I morgon onsdag så har du namnsdag, det är Sebastian då. Ni får väl gå ut och fira dagen med en extra glass. ;) Sköt om er "and be careful out there".

Anki 17/1-10

Det låter som att ni har det ganska bra på eran resa trots lite otur med vädret i Sydney och några praktarslen på hostelet. Hur var Sydney annars då? Som ni väntat eller en besvikelse? Vad mysigt att få åka till ett koalasjukhus och träffa koalor. Har ni inte sett några ute i vildmarken? Byron Bay låter som ett schysst ställe. Kul att träffa lite nya människor att umgås med så ni inte tröttnar fullständigt på varandra. Hur är Aussierna då, lätta att lära känna eller är dom som rospiggar? Vart ska ni åka efter Surfers Paradise? Hur långt norrut har ni tänkt ta er? Det blir en lång färd tillbaka till Sydney för er sen när ni ska åka hem i mars. Ja ni får väl återkomma med en ny rapport om er fortsatta resa och era äventyr "down under".