Logga in:
cillal
Redaktionen bloggar
Translate website
OBS! Den 25:e augusti 2019 stänger minTur.se. Vänligen spara ditt material innan dess. Vid frågor eller om du är intresserad av att ta över sajten, vänligen mejla magnusson@mintur.se.

Vi gjorde

Måndag: The Palm Vi landade sent och kom väl i säng vid 02;30, då var det svårt att somna, men några timmars sömn fick vi i alla fall. Frukostbuffen var bra, lite europeisk och lite arabisk. Jag hade tänkt simma, sola och slappa på förmiddagen så vi åkte upp till takpoolen på 17e våningen men du den var inte mycket att hurra för, liten pool och nio solsängar som dessutom var upptagna. Vi fick ändra våra planer och tog Metron till Mall of Emerates istället. Vi var inte ute för att shoppa så det blev fönstershopping och vi kollade in skidbacken, vi fikade på Cinnamon, som är ett måste, herregud vilka bullar, tur jag endast tog en liten, en stora bulle hade jag inte fått i mej (tror jag men med lite vilja brukar ju det mesta gå :). Lunkan var nöjd med att går runt men jag tyckte vi skulle dra vidare så vi tog oss med Metro och Tram ut till The Palm Jumeirah. Sista sträckan ut med Monorail kostade en tur och returbiljett 30 dirham styck och hade vi inte gått in på Atlantis The Palm Hotel så vet jag inte om jag tyckt det varit värt det för det var inte mycket att se utanför, man är ju liksom längst ut på palmen och där är bara hotellet och sedan vatten... Hotellet var sååå fint och hade ett sååå stort akvarium med rockor, hajar och andra fiskar, när vi var där simmade det dykare i akvariet :).

Tisdag: Souk Madinat Jumeirah och Gold Souk Idag skulle vi ta Metron till Guld Souken, då kliver man av på station Al Ras och ingen annan station! Vi klev av på B... för hotellkillen hade märkt ut den stationen och jag fick då plötsligt för mej att det inte spelade någon roll vilken station man klev av på, för på denna station skulle det också finnas någon sevärdhet på och helt plötsligt fick jag för mej att det var här som Souk Madinat Jumeirah låg... å hur fel var inte det!? Jo, det var JÄTTEfel! Vi frågade runt lite men alla såg ut som fågelholkar och till slut sa en kille att vi måste ta taxi dit, okay, vi hoppade in i en taxi och han tog oss då tillbaka från där vi kom i princip, fan fan fan! Vi fick en varm och solig för dag på Souk Madinath Jumeirah som är som ett litet Venedig med kanaler och små båtar som tar en runt för 85 dirham. Hela souken är uppbyggd i gammal stil i trä och där finns även ett väldigt fint hotell, Lunkan och jag måste ha sett ut som boende när vi knatade in på hotellområdet och gick runt och såg den fina stranden och allt. Burj Al Arab står ståndsmässigt i bakgrunden av det vackra sceneriet. Man kommer inte in på Burj Al Arab-området så man behöver inte göra sej besväret att gå dit.

Efter denna fadäs tvingade jag Lunkan att åka till Guld Souken, så vi tog en taxi till närmsta Metrostation vilket var The Emerates å när vi ändå var där gick vi in på mallen och käkade och shoppade lite skor mm. Guld Souken var inte riktigt som vi trott, vi hade förväntat oss ett jätte mall men det var guldbutiker som var sammankopplat med ett trätak. Man fick gå en bit från stationen och det var inte skyltat på något sätt. Vi blev påhoppade ideligen av killar som ville sälja kryddor, väsk- och klockplagiat. Vi köpte endast några souvenirer till vår resvägg i vardagsrummet.

Efter middagen gick vi upp till takpoolen och kollade in utsikten i kvällsmörkret, det är coolt med de belysta skyskraporna. Vi har två jättefina skrapor som står mitt emot vårt hotell som har väldigt fina kupoler.

Onsdag: sol, bad och Burgh Kalifa/Dubai Mall Lunkan gymmade och jag solade, simmade och gympade i takpoolen. Poolen är inte så lång men det blev iaf 20 längder. Riktigt skönt att ligga och lapa sol. Vi hade förköpt biljetter till Burgh Kalifa till kl 15,30 och innan det gick vi runt i mallen och shoppade lite.

Tyvärr såg vi inte The Palm från 125 våningen i Burgh Kalifa, detta pga att det var lite disigt, men många kort blev det ändå, tur att vi inte köpte biljetter till topfloor för vi hade inte sett mer där och jag tror det nästan var dubbla priset!

Riktigt trevlig att åka Metron här då AC även tycks puffa ut fräsch citrondoft. När jag kommer med mina kryckor är det alltid någon som reser på sej. Det gäller att ha koll på att man går in i rätt vagn, gud/kvinnor och barn eller blandat.

Torsdag: Sol, bad och Jeepsafari, bästa upplevelsen Förmiddagen blev som igår. Vi blev hämtade för jeepsafarin på em. Först kördes vi ut till ett ställe där vi själva kunde få köra fyrhjulingar eller mindre jeepar, det skulle självklart kosta extra, Lunkan såg lite sugen ut men då jag inte kunde åka med struntade vi i det, då fick vi hoppa in i den jeepen som skulle köra med oss i sanddynorna. Vi åkte lite längre bort för den övningen, Lunkan satt i fram och fick filma lite, det är ingen dålig tur man gör och vi var helt säkra på att bilen skulle välta ett par gånger, jag skrek och skrattade i baksätet tillsammans med en mamma och hennes vuxna dotter från Nigeria, det var inte utan att man fick lite hjärtklappning, det var en hissnande upplevelse bland sanddynorna. Det gavs tillfälle att ta kort när vi hoppade i sanden mm. Efter sandlåderallyt kördes vi ut i öknen för middag med uppträdande. Det var massor av jeepar som åkte till samma ställe och således massor av folk (inte som när jag åkte från Abu Dabi, då vi var 20-40 personer som satt på kuddar i en rund ring och åt och tittade på uppträdanden) här var det hur mycket folk som helst, man valde ett bord och satte sej på en vacker stor kudde, men Lunkan och jag satte oss i en skön rosa soffa för min höfts skull, jag kan ju inte sitt på knä med min nya höft. Att få sitta där kostade 50 dirham per näsa men då fick vi full service och blev servade med all mat och dryck och det var inte så lite mat heller, helt fantastiskt och gott var det (de andra fick köa för sin mat). Vi skippade kamelridning och hennatattuering, vi hade fullt upp med att äta och titta på uppträdandena. Vi var supernöjda med eftermiddagen, det kunde inte ha blivit så mycket bättre! Alltså man måste bara göra detta, vare sej det är ett fåtal eller personer eller massor så är det en grym upplevelse, tar man kvällsturen med middag så bör man ha med sej en jacka/tröja/långbyxor då det blir riktigt svalt på kvällen i öknen.

Fredag: Beachdag Tror vi har gjort alla ”måsten” i Dubai så idag tog vi en taxi till beachen. Vi ville åka till Jumeirah beach (ute på palmen) men när taxikillen såg kön ut kom han på att där var ett stort löparlopp som pågick, då det skulle ta en timme av köande för att komma dit föreslog han att vi åkte till Jumeirah Beach Resort (JBR) istället. Det var en jättefin stor och ren strand, inte alls överbefolkad, väldigt speciellt med läget då skraporna stod så nära. Kan helt klart rekommendera denna strand. Vattnet i Golfen var väldigt salt och faktiskt rätt så kallt. Det fanns omklädningsrum och att duscha kostade 5 dirham.Tillbaka på hotellet tränade vi, jag i poolen och Lunkan på gymmet.

Lördag: Mall of Emerates Lunkan gillar verkligen Mall of Emerates! Idag spenderade vi sex timmar i mallet och shoppade loss lite. Det visade sej att det finns en restaurang till på vårt hotell på plan ett, när vi fick nys om det tog vi middagen där, god asiatisk mat. Planet går 03,40 imorgon bitti så vi tog det lungt på kvällen och packade och försökte vila lite. Vi delade taxi med ett par från Stockholm och vi lämnade hotellet kl 01,00.

Skriv en kommentar till texten här!

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer