Logga in:
Helenemf
Redaktionen bloggar
Translate website

Lite om maten

Det vietnamesiska köket räknas som ett av världens främsta enligt guideboken. Maten är mångkulturell, nyttig, fräsch, färsk och färgrik. Man använder mycket färska örter. Ris och nudlar serveras i olika former och vitt bröd finns överallt.

Nationalrätten heter Pho som är en risnudelsoppa i vilken råa ingredienser kokas i en ångande buljong. Det är kul att prova de lokala rätterna men allt är inte gott, fast smaken är ju som baken. Sopporna är goda fast vissa i alldeles för små portioner enligt Roland. Det vietnamesiska kaffet med kondenserad mjölk och is är fantastiskt gott! Och all frukt som äts färsk, som juice eller som smoothie.

Vår andra och sista dag på stranden. Hyfsat väder med sol och moln blandat, ca 30 grader, en bra dag vädermässigt som avslutning på Phu Quoc. Imorgon blir det flyg nummer sju (av totalt tio) tillbaka till Ho Chi Minh-staden. Det är snabbt, enkelt och billigt att förflytta sig med inrikesflyget

Skriv en kommentar till texten här!

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer