Logga in:
JennieT
Redaktionen bloggar
Translate website
OBS! Den 25:e augusti 2019 stänger minTur.se. Vänligen spara ditt material innan dess. Vid frågor eller om du är intresserad av att ta över sajten, vänligen mejla magnusson@mintur.se.

Borjan pa ett nytt ar!

Ja, nu ar det Januari och det ar 2010! Och den forsta dagen pa aret tillbringar jag i Barcelonaaa! Kan nastan inte bli battre ;)

Gardagen var mkt lyckad med lunch hemma hos Imma med hennes syster med familj. Sedan foljde jag med Immas dotter och hennes pojkvan till hans lagenhet i Masnou. Masnou ar en by som ligger ca 20 min fran Barcelona precis vid havet. Jag tycker det var jattefint dar!

Hemma hos Ninas pojkvan var det typ ett slags knytkalas med olika tapas. Det var manga folk och mycket mat! Vid tolvslaget ar det tradition har i Spanien att man har 12 st druvor framfor sig, satter pa tvn for att hora de tolv klockslagen, och for varje klockslag ska man ata en druva. Dvs ca 1 druva i sekunden, vilket kanske inte alltid ar sa latt ;) Jag tappade tyvarr min sista druva men jag hoppas inte jag kommer fa sa mkt otur for det!

Efter tolv kom det fler manniskor till den lilla lagenheten och det blev mkt dans heeela natten lang. Kom sent i sang kan jag saga! Eftersom vi ar i Katalonien pratar alla katalanska har nar de traffas, vilket jag inte riktigt beharskar...:/ Visst, jag forstar en del, men langt ifran allt. Sa det kan va lite irriterande ibland att de inte pratar pa spanska. Men jaja, jag lar mig ju annu ett nytt sprak da ;)

Spanskan gar forresten battre och battre och jag uttrycker mig nu sjalvmant pa spanska, utan att behova tanka innan vad det e jag ska saga- Ibland blir jag faktiskt forvanad sjalv over hur manga spanska ord jag nu verkar kunna :)

Nu sitter jag och vantar pa att Vicky ska komma och hamta mig har hemma hos Imma, och sedan ska vi nog ga en runda eller nagot :) De tjejerna som jag larde kanna pa familjemiddagen kommer och halsar pa mig antingen ikv eller imon. Jag vet itne riktigt an for de verkar diskutera saken just nu med varandra. Det e lite irriterande att itne veta nar de ska komma, och de sager alltid att de ska ringa men sedan gor de inte det. Men jaja, det blir nog bra hursomhelst :)

Ni ska bara veta att jag laser allt som ni skriver har till mig, och jag blir jatteglad varje gang nagon skriver! :) men jag kan tyvarr inte svara er verkar det som. Men som sagt, jag blir jatteglad nar ni skriver sa fortsatt skriva :)

Ska aven saga att jag har gett Imma pepparkakorna och gloggen och hon blev overglad for pepparkakorna och den fina burken som jag hade kopt och lagt dom i, och de ar snart slut! Vet itne om jag skrivit detta innen eller inte men skriver det igen isf, hon tyckte det var konstigt att man skulle varma vinet (gloggen) haha ;) vi har inte smakat det an men jag tror vi gor det snart. Imma ar sjuk forresten, verkar som om hon har influensan eller natt. Men hon har haft det i kanske 3 dgar nu och an har hon inte smittat mej, hoppas jag klarar mig undan!

Hoppas att ni haft det bra under nyarsafton och att ni far ett bra 2010!

Stora kramar till mina vanner och min familj, och gott nytt ar! Jag tanker pa er :)

Skriv en kommentar till texten här!

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer

Malin P 2/1-10

Hej kusinen och god fortsättning på dig! Låter härligt att börja det nya året i barcelona, du verkar ju stormtrivas där, vilket är kul att höra. Här hemma är det riktigt vinterväder o det verkar hålla i sig. hoppas du klara dig från influensan, inte kul att vara sjuk när man är iväg. Kramar.

Johansson
Johansson 2/1-10

Åh vad cool fest :0 ;D men då verkar vi ha firat nyår på ett sätt gemensamt, massa dans! åh jag har så mycket att berätta och det verkar du med ha ;) hoppas du hade jätteroligt med tjejerna igår, o bra tt imma fick peppeekakorba ;), tyckte hon de var bättre än spanska peppeekakor?

Gitte 2/1-10

Hej søde Jennie! Skönt at du skriver så mycket! Det är så bra at höre, at du mår så bra i Barcelona! Vi tänker mycket på er alle og gläder os till, at vi snart kan ses igen! mange kram fra Gitte, Steffen og Albert:)

karin 1/1-10

Hmmm låter som en bra nyårsfest=) Hoppas att Imma snart är bra igen och att du inte blir smittad ! KRAMAR från oss alla