Logga in:
Mikael_Karlmark
Redaktionen bloggar
Translate website
OBS! Den 25:e augusti 2019 stänger minTur.se. Vänligen spara ditt material innan dess. Vid frågor eller om du är intresserad av att ta över sajten, vänligen mejla magnusson@mintur.se.

Bilder av Mikael_Karlmark

Den nygammla bron i Mostar.
Historien är nära och skrämmande på många ställen i Bosnien-Hercegovina. Här är ett av husen längs skiljelinjen mellan muslimer och katoliker i Mostar. Hus med oklara ägarförhållanden renoveras inte.
Lite stenar att klättar runt bland. Mellan dem kan man ta sig ett svalkande dopp. På vissa ställen är det dock strömt så var försiktig.
Så här vackert är det att åka under trippelbron som Plecnik byggde i Ljubljana.
Vad tror ni att dessa hus användes till? De byggdes ungefär vid slutet av vår vikingatid och står inom Angkor Thom utanför Siem Reap i Kambodja.
På andra sidan vallgraven ligger templet Ta Prohm. Det har bevarats som Angkor Wats tempel såg ut innan djungelns fasta grepp om byggnadsverken. I Ta Prom spelade ett amerikanskt filmföretag in filmen Tomb Raider med Angelina Jolie i huvudrollen. Hon
En kort paus på väg upp längsmed Hästskovattenfallet i Borsa. Det ligger i Maramures i norra Rumänien och är annars mest känt som en skidort. Bilden är tagen på sisådär 1700 meters höjd i slutet av juni 2008.