Logga in:
peregrino
Redaktionen bloggar
Translate website

Nya tips till vandrare i Spanien

Restips från Spanien - Nya tips till vandrare i Spanien

Om man vill vandra ifrån Santiago mot Atlantkusten (Costa de Muerto) till Finisterre, kan man ta flyget från Stockholm via Madrid till Santiago Ca2300 kr).
För att kunna sova på härbärgen ska man ha pilgrimspass. Förut fick man det på pilgrimskontoret i Santiago, men inte nulängre. Man kan få det på första kommunala härbärget, det privata hade inga.
Det är inte så många vandrare som fortsätter mot Finisterre så det blir inte så stressigt att hinna till härbergen i tid. Endast i Finisterre är det mycket folk. Långa sträckor har inga affärer så det är viktigt att ha en liten matsäck och vatten med sig.
Det finns några riktigt bra övernattningsställen, t.ex. "Casa da Fonte" i Cée. Det är så nytt att det inte står någonstans skrivet ännu. Härberget är stort , luftigt och framför allt centralt, nära till restauranger, affärer och kyrkan. Ägaren talar dessutom engelska skapligt bra.
De flesta härbärgen på Finisterrevandringen är ganska nya och rena, även de kommunala som är billigare.
Efter en dags vandring ska man njuta av god galisisk mat, gärna 3 rätters pilgrimsmenu för billig penning från 7,50 till ca 12 E. För att hitta de bästa ställen bör man rådfråga receptionen på härbärgen.
Det bästa med vandringen i Galicien är den underbara grönskan och vänliga människor överallt. (24/5-11)

Kommentarer

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer

Fler restips av peregrino