Logga in:
peregrino
Redaktionen bloggar
Translate website

Pilgrimsvandring från Lissabon till Porto

Restips från Portugal - Pilgrimsvandring från Lissabon till Porto

Det tog 12 dagar för oss att vandra ca 350 km från Lissabon till Porto. Det är en mycket varierande underlag från hårt trafikerade asfaltvägar till riktigt lugna skogsstigar och vägar i eukalyptus-och pinjeskogar med relativt stora höjdskillnader efter den tredje vandringsdagen.
Hela sträckan är välmarkerad, men man får ändå hålla en bra koll på de gula pilarna. Om man vill bo billigt finns det bra alternativ, dock inte överallt. Vi hade bokat bara första natten på ett litet hostel för 43 E för ett dubbelrum. I kyrkor och brandstationer kan man bo gratis, men man brukar ändå lämna en liten slant som tack även där. Det finns numera även relativt gått om härbärgen med kostnad mellan 5 och 12 E. Alla härbärgen var riktigt nya, rena och välutrustade med sängkläder. Sovsäckar är helt onödiga. Vi hade bara sovlakan.
Portugal är ett billigt land att leva i, särskilt på landet. Kaffe och öl kostade runt 1 E. Ibland kunde man få hel meny med förrätt, huvudrätt och vin för 6,50E. Det är dock mycket dyrare på turistorter.
Mina råd till den som funderar på liknande äventyr:
* Bär endast 10-15% av din kroppsvikt
* Ha bra, väl ingångna skor (vandrarkängor för varma och tunga; enl. mig)
* Ta dagen som den kommer, det ordnar sig alltid
* Börja tidigt, det kan bli olidligt varmt på em
* Ta emot den kärlek och vänlighet som erbjuds
* Skapa din egen camino, go with the flow. (19/10-15)

Kommentarer

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer

Fler restips av peregrino