Logga in:
Rascha
Redaktionen bloggar
Translate website
OBS! Den 25:e augusti 2019 stänger minTur.se. Vänligen spara ditt material innan dess. Vid frågor eller om du är intresserad av att ta över sajten, vänligen mejla magnusson@mintur.se.

Ett äventyr har nått sitt slut...

Hej igen och för sista gången i den här resdagboken!

Nu befinner jag mig slutligen på svensk mark hemma i Falköping efter två sanslöst bra månader i Kenya, Tanzania, Malawi, Zambia, Zimbabwe, Botswana, Namibia och Sydafrika.

Precis som jag nämnde sist var det ett fullspäckat schema som väntade i Kapstaden - och jisses vilken bra avslutning det blev!

Mer om vad jag upplevde under de sista dagarna hittar ni längre ner i inlägget, nu är det nämligen dags att summera hela resan:

Det är så oerhört mycket jag har fått uppleva under mina 57 dagar på resande fot. Det hela började med safarituren i Masai Mara då jag för första gången fick se elefanter, giraffer, lejon, geparder och massvis med andra spännande djur öga mot öga. Som om inte det vore nog blev safarituren i Ngororokratern minst lika bra, om inte bättre. Att vi dessutom tältade på kanten till kratern under en stjärnklar himmel gjorde det till en av de absoluta höjdpunkterna under hela resan.

Den intensiva inledningen på resan följdes upp med en lugnare vecka på paradisön Zanzibar. Där väntade ljumna bad i Indiska Oceanen och, under en kväll, galna hopp från kajen i Stone Town, grillad fisk och underbar frukt, cykel- och snorklingsturer, dans i sanden in på småtimmarna och mycket, mycket mer!

Därefter drog vi vidare mot Malawi där vi vandrade upp till Livingstonia, snorklade bland ciklider i Malawisjön (trots risken för Bilharzia) och köpte fina trähantverk på marknaderna.

Vid Victoriafallen väntade flera adrennalinkickar i form av forsränning i Zambezifloden och bungy jump från den 111 meter höga Zambezibron. Att dessutom bara stå i närheten av ett av världens största vattenfall och bli blöt ända in på kroppen är en magnifik upplevelse!

I Botswana flög vi propellerplan över Okowangodeltat och i norra Namibia paddlade vi Mokoro-kanot bland flodhästar och krokodiler. Lite längre söderut i landet, i den gamla tyskägda staden Swakopmund, badade vi i Antlanten, hoppade fallskärm och testade sandboarding. Eftersom Namibia hade mycket att erbjuda såg vi dessutom en magisk soluppgång ute i öken från Dune 45 i Namib-Naukluft.

Sydafrika blev vår sista destination och i landet som arrangerar fotbolls-VM senare i vår hade mycket att erbjuda. Cape Aghulas, Afrikas sydspets, var magiskt vackert, Pingvinerna i Simon's Town var gulliga, kåkstäderna bjöd på intressanta möten och Kapstaden, med Taffelberget mitt i stadskärnan, kan klassas som en av de bästa städerna som jag hittills har besökt.

Utöver alla upplevelser har jag även träffat många härliga människor på resan från alla världens hörn. Mitt stora ressällskap kunde knappast varit bättre och jag är oerhört glad att jag äntligen gav mig ut och såg mig om i världen. Jag vill även tacka för alla kommentarer jag har fått under resans gång!

Tack och bock för den här gången!

/Rasmus

Skriv en kommentar till texten här!

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer

Rascha
Rascha 27/7-14

Tjena Otto! Skicka ett meddelande till mig på Facebook så kan vi snacka lite mer! Här är min profil: https://www.facebook.com/rasmus.m.persson

Otto Lennestål 18/7-14

Hej Läser detta nu 18/7-14 och är sugen på att göra denna resa, eftersom jag bara är 16 så är pengarna det största problemet, vad kostade din resa sammanlagt?

Kerstin Carneroth 10/3-10

Vad bra du skriver, Rasmus, du får tummen upp av mig :-). Och vilken häftig resa du gjort....men vänta, jag var ju med också, har jag verkligen gjort allt detta?! Det är lite ofattbart när jag läser om det från nån annans synvinkel, att jag också upplevt det. Ska skriva mitt sista inlägg på Resdagboken imorgon, tror jag.

David Johansson 9/3-10

Låter som du har varit på ett riktigt bra äventyr! :)