Logga in:
sparta
Redaktionen bloggar
Translate website
OBS! Den 25:e augusti 2019 stänger minTur.se. Vänligen spara ditt material innan dess. Vid frågor eller om du är intresserad av att ta över sajten, vänligen mejla magnusson@mintur.se.

Skriv en rad i gästboken till sparta

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer

minTur.se 15/2-08

Vi ville bara passa på att önska dig lycka till på resan och vi hoppas att du får mycket glädje av vår tjänst. Mvh, minTur.se

Torkel 1/8-07

Nu har jag äntligen tagit mig tid att läsa igenom resedagboken. Bra skrivet och fina bilder! Ett gäng av de där skulle jag vilja ha i större format.

Tadzjikistan verkar väldigt spännande. Och vackert (både landskapet, moskéerna och tryckerimosaiken!) Väldigt kul att läsa igenom och kunna följa med på resan.

För övrigt är presidenten rätt lik Randy i Trailer Park Boys (världens bästa tv-serie).

Nils Carlson 1/8-07

Rhodin! Hör av din när du kommer till tyskland. Vi ska ut och dricka öl! /Carlson

sparta svarade 3/8-07: Givet

Henrik och Dali 30/7-07

Hej Johan ! Trevlig hemresa och vi kan väl höras när du är hemma igen

Ryska rövarhistorier 20/7-07

Öh, Sparta... Är det inte ett telekommunikationsnät du meckar med där i Långtbortistan? Finns det verkligen inte en enda fungerande lina som du kan använda för att koordinera kvällsdaterna under arbetstid (nåväl, betald väntetid)?

"...min favvo ur det ryska bryggeriet Baltikas serier..."
Du menar det f.d. svenska bryggeriet Baltika, som numera är danskt...

Carl 16/7-07

"Chefen löste detta på ett lika enkelt som briljant sätt: en bunt med sedlar i handen."

haha, klockrent! ;)

Nils Hjalmarson 16/7-07

Hej Johan. Kul att du skriver. Jag läser dina texter med stort intresse. Lycka till!

MHC 12/7-07

Vi vill naturligtvis ha en skildring av de nationella alkoholhaltiga dryckerna, om de lagras 10 år på ekfat, och hur de står sig mot whiskyn. Ta gärna med smakprov hem också. :)

David 12/7-07

Är det bra drag på Sodomi-gatan eller? Akta dig för sjukdomar.

Mamma 12/7-07

Hej!
Bra att få lite livstecken från dig! Kul med bilder också!
Jag tror inte du får ha nån mosaik på fasaden på Tyresö.....Och sen är det väl inget större fel på Mitthögskolan? Även om Linköpings Tekniska är bäst i världen förstås!
Kram
Mamma

Daniel 12/7-07

Trevligt att få läsa lite vad som händer.
Må väl

Henrik 11/7-07

Vai me Johan ! Idi domoi !
Vi fixar plats i Sakartvelo

sparta svarade 12/7-07: Grymmt! Haer paa bolagetshuvudkontor har de det kaenda bordsvattnet Borjomi!

björn 10/7-07

fett....

Petter Saby 10/7-07

Laater grymt! Kan val inte saga att de e lika exotiskt har i Biaritz, men ett aventyr anda! :o) Keep rocking!

sparta svarade 12/7-07: Jaeklar, du har laemnat Scania? Jag saeljer hela mitt innehav!

Ryska Rövarhistorier 9/7-07

Sparta, nästa anhalt Murmansk!

Regionen är undernärd på bredbandstekonologi och kommunal ungdomskultur, men den ekonomiska optimismen är stor! Tele 2 slog upp portarna med en regnig gatufest i maj. Det finns inget ordentligt internetcafe och inga kreativa offentliga mötesplatser för den som kommit över skolåldern. Samtliga organisationer som handlägger intresset för Sverige i Murmansk sitter i undermåliga lokaler. Affärslokalen bredvid en av biograferna står tom sedan ett halvår tillbaka. De svenska och ryska lokala politikerna klottrade ned en önskan om ett informationskontor för affärsmän i överenskommelsen om samarbete som skrevs i mars.

Om jag hade sysslat med ”bizniz-någonting” skulle jag ha skrivit ihop affärsprojektsplanen för länge sedan!

Kultursightseeing på arbetstid kan du fortsätta med.
Dataingenjörsgebitet praktiseras allt som oftast av tandlösa gummor och mogna män som ”knäcker extra” med vilka programvaror som helst.

http://ryskarovarhistorier.blogg.se

sparta svarade 12/7-07: Vi ska se vad vi kan goera...

Nils Carlson 9/7-07

Tjosan Rhodin,

Fint inlägg, är själv på ECB i frankfurt och gör praktik i ett halvår. Men måste säga att det låter lite mer spännande att vara där borta. Försöker diversifiera mig och ta mig så smått ur tele-branschen (men det är svårt, trotts allt väldigt spännande.) Hoppas du skriver mer!

sparta svarade 12/7-07: Vad trevligt, daa kommer jag foerbi nu naer jag ska boerja plugga paa RWTH Aachen till hoesten!

Olof S 8/7-07

Tack för rapporten Johan, du får vara vår man på östfronten just nu! Har själv precis kommit hem från en vecka i Bretagne. Kasst väder, men god mat och 200 mils bilkörning mellan megalitsamlingar (typ bautastenar), medeltidsstäder och goda vänner gjorde resan mödan värd! Du får återkomma med nya intryck framöver, tills dess bjuder jag på en bokstav du verkar behöva: ööööööööööööööööööööööö :)

Anders 8/7-07

Coolt!

Hammar 7/7-07

Jasså, Tadzijikisiskisikjiskistan av alla platser. Visste inte att IAESTE erbjöd sommarpraktik. Låter spännande. Se upp för könssjukdommar och vilda djur.
kram

Tobias 7/7-07

Verkar ju riktigt coolt det där. Hur lyckas du? Själv drar man till mindre spektakulära Canterbury på söndag.

Ha det gött!
/T

sparta svarade 9/7-07: "Det blir en hit!"

Margareta 7/7-07

Kul att läsa din träffande beskrivning av det tadzjikiska kynnet :-) stämmer väl med mina tidgare erfarenheter. Hoppas du får känna av den tadjikiska gästfriheten, jag hörde någon kalla tadjikerna för centralasiens italienare
Hoppas du får en givande månad!

Mari 30/6-06

Hej hej,
halkade in på er dagbok av en slump, och det var kul läsning! :-) Har bott här i drygt två år och börjar nog bli "hemmablind". Därför är det himla uppfriskande att läsa om era intryck av denna del av världen.

Fortsätt lycka till på färden!
Hälsar
Mari (Swedish Foundation Kvinna till Kvinna)

wirf 29/6-06

tja

hoppas det går väl, var lite dåligt med uppdateringar, bilder och vykort här tycker jag..

trevlig fortsatt resa

wirf

jox 13/6-06

Vi var där under hockey vm dmet var en helt annan stämning då, och om ni bara stöter på engelska fotbollsfan. Då har ni definitivt hamnat i händerna på jägare som älskar att sätta upp fällor åt röd-vita huliganer :)

nordiclight 12/6-06

Hej Sparta!

Antligen har du kommit igang med dina rovarhistorier! Jag ser fram emot dem! Jag gillar den sakliga, latt ironiska tonen i din berattelse. Men stilistiskt borde du rycka upp dig. Det ser ut som att du skriver ett brev till mamma!

Jag upplevde Riga tillsammans med min "sputnik" (ry. livskamrat) for en handfull ar sedan. Guiden som kom fram till oss och erbjod oss en guidad visning var 20 ar gammal och talade perfekt engelska. Hon utgjorde en skarp kontrast till de dyra privatpersoner som brukade erbjuda sina bristfalliga engelskakunskaper utanfor museerna i St Petersburg. Sallan hade jag sett maken till berattargladje! Och hon ville inte ha betalt - hon var ju anstalld av museet!

Lycklig resa!

PS. Ta en bild på opiumfalten i Baku, om du hittar dem! (Fast det ar kanske lika latt som att hitta norrskenet i Murmansk! Man ska ha tur for att raka se det...)