Logga in:
tretjak
Redaktionen bloggar
Translate website
OBS! Den 25:e augusti 2019 stänger minTur.se. Vänligen spara ditt material innan dess. Vid frågor eller om du är intresserad av att ta över sajten, vänligen mejla magnusson@mintur.se.

Hisnande vyer från Vertigo Grill & Moon Bar

Restips från Thailand - Hisnande vyer från Vertigo Grill & Moon Bar

Vertigo på toppen av Banyan tree hotel är den mest kända restaurangen för "roof top dining" i Bangkok, Thailand. Det var ett lysande drag av ägarna att bygga om helikopterplattan till lyxrestaurang.

Besök baren/restaurangen strax innan skymning - kl. 17 är lämpligt.

Det gäller att klara klädkoden, dvs, inga flipflops, shorts eller annan olämplig klädsel.

What can I say? Det här är ett äkta magic moment! Utsikten är helt outstanding. Att se solen dyka bakom skyskraporna och se lamporna tändas i "änglarnas stad". Det är magiskt!

Priser: En öl kostar ca 60 kr och en drink ca 80 kr.

Är det värt det?
Priceless!

Så hittar du dit:
Alt. 1: Skytrain till Silom + promenad.
Alt. 2: Metro till Lumphini + promenad.
Alt. 3: Taxi.

/Anders Thorsell
http://www.www.ffagency.com
http://www.andersthorsell.blogspot.com (20/11-09)

Kommentarer

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer

Jonas Falk 27/11-09

Det där med klädkoden vete 17. En annan bar finkläder runt jorden, bokade bord 4 månader innan osv. men när man kom dit, då visade det sig vara annat.
När jag var där så var det ett förbannat spring och det förstör mycket av det hela. En turistattraktion mitt bland ätande och DYRT betalande gäster.

tretjak
tretjak 27/11-09

Jonas Falk: Ok. För mig blev det stopp i dörren första gången pga shorts.

nina 1/12-09

Scirooco i State Tower är bra mycket bättre!!

Lotta 1/12-09

För den som har bott i Bangkok under längre tid, kan bara säga att Banyan Tree är ingenting att se. För att vara Thailand, alldeles för dyrt. Maten är inget speciellt heller.
Scirocco i State tower däremot är att rekommendera. Finns många och goda restauranter längst floden som är kanon. Vem vill betala de priserna för en utsikt?

Andreas 1/12-09

Som tidigare kommentarer säger, State Tower är att rekommendera framför detta.

Eller nån av restaurangerna i Bayoke Tower 2 om man kan tänka sig att sitta innanför panoramafönster istället. Dock högre upp och bättre utsikt.

M 1/12-09

Är du västerlänning och kommer i kortbyxor och slafsig t-shirt är det inga problem att få tillträde till baren. Lite trist.

tretjak
tretjak 1/12-09

Tack för alla kommentarer. Återkommer med tester av övriga rooftop-ställen.

Michael 2/12-09

Men kl 17? Man ska äta där sena sittningen kl 21. Då slipper man garanterat alla spring-turister som ska drinka i baren. Då får man verkligen "a magic moment".

Martin 2/12-09

En av de coolaste barerna i världen! Inte spec dyrt för vad man får. Lite trist med alla backpackers (trots att jag är en sån själv) Men klart man skall ha vettiga kläder på sig. Andra stoppades i dörren och fick ta på sig extremt fula lånekläder.
Gå dit vid 17 o se solen gå ner och stadslandskapet lysas upp när det är mörkt.

Erika och Peter 2/12-09

Jag säger bara Lebua! Scirocco! State tower! Om du är i Bangkok får du bara inte missa restaurangen och skybar på 63e våningen. Ganska dyrt men väl värt pengarna. (Finns flera andra restauranger i huset om du bara vill ta en drink i skybaren.) Åt en utsökt trerätters middag med svindlande utsikt från balkong med räcken av glas (inget för den höjdrädde). Tog en svalkande drink under den stjärnklara himlen med ett pulserande Bangkokliv nere på gatorna. En helt underbar känsla! Bodde två nätter på hotellet i samma byggnad, Lebua. Suveränt! Betalade 500kr per/person och natt i en standardsvit på ca 60 kvm på 54e våningen. Stoooor balkong! Pool på taket och en helt fantastisk frukost och en enastående personal. Rekomenderar verkligen...finns nog inget ställe i hela Europa som toppar det! Däremot om du vil klara dig på egen hand har du kommit fel....personalen är så hjälpsam att det kan bli jobbigt för en del.

Erika och Peter 2/12-09

http://www.lebua.com/bangkok/dining/sirocco/

Erika och Peter 2/12-09

Jag skrev fel...det var på Breeze vi åt men resten stämmer =)

Richard 2/12-09

Mer läsning kring detta finns även på:

http://www.virtuallifestyle.net/info.php?cat=3&sub
cat=44

tretjak
tretjak 2/12-09

Den aktuella bilden tog jag kl. 18.38 den 9 februari 2009. Då var fotoljuset optimalt!
Jag tvivlar inte på att de andra restaurangerna är bättre eller bra men Vertigo är fortfarande ett restips. De andra ska jag besöka nästa gång. Hur kommer det sig att så många hittat detta restips? Finns det länkar från externa sajter?

Mvh
"Tretjak"

Henrik 2/12-09

Så himla cool resturang. När jag var där senast, med min fru och vår 1 1/2 åring så bara njöt vi. Vi tog ett stopp där innan det var dags att dra till flygplatsen att åka hem.

Andreas 2/12-09

tretjak:
Detta tips är länkat från SVD's förstasida i högerspalten, är nog därför du får relativt stor respons.

Christian 10/12-09

Hur gör man om det börjar regna?

Monika 15/12-09

Tog en drink i skymningen på Vertigo, enastående utsikt. Frågade om det fanns möjlighet till bord, och vi hade tur.
Provade 6-rätters avsmakningsmenyn med tillhörande dryck. Maten var riktigt bra, lammet var bland det bästa jag ätit. Wow! Men dyrt var det. Särskilt eftersom jag inte tänkt på att det ovanpå de saftiga priserna tillkom moms och serveringsavgift..

Frida Fridh 20/12-09

Här har jag varit (i april 09) och det är verkligen en pärla! Ska Du till Bangkock - missa inte detta.

Chris 25/1-10

Var dit nu i januari. Verkligen mäktigt! Inget att rekommedera för såna med höjdrädsla. Priset dyrt för att vara Thailand, men det var värt det!

tretjak
tretjak 8/2-10

Jag skulle utforska State tower och Sirocco. Stopp direkt. Sir. Du måste lämna ryggsäcken. Suck - men jag har kamerautrustning där. Jag tänkte fota och göra reklam för ert place. No, and sir vi tillåter inga kamerastativ. Suck. Nu fick jag åka upp till 64:e våningen med händerna fulla av kameraobjektiv. Var 3:e meter stod en glad anställd och bugade och hälsade välkommen. Utsikten var mycket imponerande men när jag skulle starta plåtningen blev det livat.

Sir, vi tillåter bara bilder i baren. Ajaj, vilken besvikelse. Beställde in den dyraste ölen någonsin i Thailand. 73 kr för 33 cl. Det var extremt trångt där uppe i baren. En del ivriga gäster sprang in i andra så att de ännu dyrare drinkarna flödade ut över golvet.

No Sir. No video! En irländare blev "Busted". Siroccos metoder imponerar inte på mig oavsett hur bra utsikten är. Därför säger jag Vertigo grill and moon bar vs Sirocco, state tower: 5-2. Vertigo avgår med segern! Sirocco testad den 8 feb. 2010.

Christoffer 2/3-10

Helt underbart ställe, absolut värt ett besök. En drink i baren ca 60 kronor. Ta dig hit med Taxi, både enkelt, billigt och du kommer enda fram till dörren.

Fler restips av tretjak