Logga in:
Ullaker
Redaktionen bloggar
Translate website
OBS! Den 25:e juli 2019 stänger minTur.se. Vänligen spara ditt material innan dess. Vid frågor eller om du är intresserad av att ta över sajten, vänligen mejla magnusson@mintur.se.

Blue Mountains

Dag 3

Jag gillar deras system med biljetter, lägger till reskassa checkar in när man passerar spärren och så åker man dit man ska och checkar ut när man är framme. Vi var lite fundersamma över att vi inte hade betalat tåget till Blue Mountains när vi klivit på. Det gick lite fort, från pendeltåget till stora centralstationen och där stod nästa tåg inne och skulle gå om 2 minuter, så vi hoppade på. Sedan satt vi och undrade om det kommer en kontrollant som tar betalt på tåget eller om vi blir stoppade någonstans med böter i bakfickan.... Färden var fin, lunkade fram i lagom tempo så vi kunde njuta av omgiviningen. Leura, där vi skulle gå av, passerade tåget i rask takt så vi fick vänta till nästa, Katoomba, en halvmil senare. Där insåg vi att vi kunde checka ut med korten och betalningen klar. Bra! Taxi tillbaks till Leura och efter en brunch startade vi vandringen.

Bergen är verkligen blå, (det kommer sig av att eucalyptusträden avsöndrar en olja som gör att luften i dalarna blir blå). Fantastiskt att komma igång och vandra igen, det kändes så bra och efterlängtat om än så bara för en dag. Jag vet inte hur många trappor vi gick för att komma ned i dalen, men det var många!!! De vi mötte i trapporna såg bra utschasade ut. Vi blev även uppmärksammade på olika fåglar och djur man kunde se samt även white and brown snakes, death sappers (?) eller ngt liknande och andra otäcka ringlande saker som de uppmanade om att inte röra. Nej, verkligen inte!!!

Tre timmar senare kom vi till slutet av vandringen och jag såg inte så fram emot en uppstigning av ett antal trappor. Men, där fanns ju en cable car! som tog oss upp i en lutning av mellan 52-55 grader. Det var som att åka något på tivoli. Bussar tillbaks till Leura, kortet fungerade bra här också - det här är något man borde jobba hårdare på att få till hemma. Ett integrerat system.

Dag 4

En lugn morgon, mycket kaffe och låång frukost innan vi gav oss ut. Vi tänkte titta närmare på golfbanan strax intill, men kom aldrig till ingånge. Istället blev det en kortare bushwalk med en helt annan och helläcker natur. En taxifärd till Katoomba (vi litade inte på att tågen stannar i Leura) och med en check på avgångstider så visade det sig att detta tåget inte stannade i Leura. Tillbringar nu kvällen på ett flygplatshotell, tidig avfärd imorgon.

Skriv en kommentar till texten här!

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer