Logga in:
Ullaker
Redaktionen bloggar
Translate website
OBS! Den 25:e juli 2019 stänger minTur.se. Vänligen spara ditt material innan dess. Vid frågor eller om du är intresserad av att ta över sajten, vänligen mejla magnusson@mintur.se.

Perth

28 feb

Tidig uppstigning och tidigt flyg mot Perth, där vi blev upphämtade av James och Chrissie som vi träffade på Caminon i aug/sep. Vi checkade in och tog en kaffe tillsammans på hörnan - Miss Maud - svenskt hotell med dalahästar, Carl Larsson och princesstårta.... men, det var gott kaffe! Därefter ett par timmars promenad runt kajen, shoppingkvarter och avslutade med en öl utanför hotellet. James och Chrissie (som kvartstid bor i Bristol) bor 10 mil söderut ute på bondvischan, men var i Perth för att 1. vinka av Chrissies son som var på väg hem till England, 2. gå på möhippa (Chrissie) för James dotter som snart gifter sig. Vi återsågs på en italiensk restaurang på kvällen tillsammans med Tom, Chrissies son. Senast vi åt middag tillsammans (och en massa andra) var på ett alberge några mil från Léon.

1 mars

Strosade runt Perth hela dagen, trevlig stad men tyvärr väldigt mycket byggnationer inne i city, det blir väl säkerligen bra någon gång. Vi tillbringade bl.a. ett par timmar i Botaniska trädgården, jättefint ställe! Åkte gratisbuss - också ett tips för Sverige. 4 linjer trafikerade olika sträckningar i centrum, gratis! Mer gratis - offentliga toaletter, dessutom rena och väl utrsutade med papper. Imorgon blir vi upphämtade av James och Chrissie, vi ska på utflykt och hälsa på Quokkas på Rottnest Island.

2 mars Rottnest Island

som kommer sig av att holländarna när de kom hit först på 1600-talet trodde att det var stora råttor - stora som katter och kallade ön för "råttnästet". Egentligen är de pyttesmå kängurur. Ön separerades från fastlandet för 6500 år sedan, så de här djuren har väl utvecklats till en egen liten söt och vänlig art. The happiest animal in the world om man ska tro reklamen. Söta är de och inte ett dugg rädda.

Vi tog katamaran från fastlandet, James och Chrissie hämtade upp oss på morgonen och det dröjde inte många minuter innan vi såg den första lilla quokkan, en ca halvårsgammal. Sedan åkte vi hop on - hop off buss runt ön, stannade till vid fyren och såg ännu fler quokkas. Några hade även sätten mörk orm som är den sjätte giftigaste ormen i världen! BURRRR!!!! Imorgon blir det tåg.

Skriv en kommentar till texten här!

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer