Logga in:
Ullaker
Redaktionen bloggar
Translate website
OBS! Den 25:e juli 2019 stänger minTur.se. Vänligen spara ditt material innan dess. Vid frågor eller om du är intresserad av att ta över sajten, vänligen mejla magnusson@mintur.se.

Adelaide

Idag (9 mars) lämnade vi Adelaide för Brisbane. Det har varit rätt tuffa och intensiva dagar i Adelaide. Tuffa pga att vi båda är dunderförkylda. Jag satt i drag på tåget och fick en riktigt skrällande hosta, Kalle har egentligen inte varit frisk sedan vi åkte hemifrån. Ett bedrövligt par! Nåväl, från tågstationen tog vi oss ned till vårt hotell närmare beachen (Lake West) och hade en vilodag. Tågresan tog också på krafterna, man sover ju inte till hundra, intensiva dagar. På kvällen kom Robyn och Mike från Caminovandringen och vi tog en gemensam middag. Välidgt trevligt att träffa dem igen!

Dag 2 blev vi upphämtade av Robyn och Mike för en åktur genom Barossa Valley och med vinprovningar lite här och där. Trevlig utflykt, nu är det ju höst så allt är ju ganska brunbränt. Vinskörden var mindre detta år pga värmen. Vi åt lunch på ett lite microbryggeri och fick också avsmaka ett antal olika öl, på en sk paddle. När vi kom hem dök jag i säng (kl fem) och sov till halv nio dagen efter.

Dag 3 togs vi med på en tur genom Adelaide City, the Oval, Central Market där deras dotter Molly har en sockerrörsshop. Sött, men det gillar de här nere. Därefter åkte vi till bergen och till en djurpark med koala, olika typer av kängurur, wallaby, wombats och lite andra australiensiska arter. Fantastiskt ställe, vi kunde gå igenom de olika områdena och klappa djuren. Koalan fick vi betala extra för att få hålla, men det är ju klart att man tar chansen! Vi åt BBQ i deras hem - alltid intressant att se hur man lever i andra länder.

Igår åkte vi söderut, till de sydligare beacherna - väldigt fina, rena, långgrunda beacher. Åt en fantastisk fisklunch innan vi vände kosan tillbaks till Adeleaide för packning inför nästa mål.

Skriv en kommentar till texten här!

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer