Logga in:
Ullaker
Redaktionen bloggar
Translate website
OBS! Den 25:e juli 2019 stänger minTur.se. Vänligen spara ditt material innan dess. Vid frågor eller om du är intresserad av att ta över sajten, vänligen mejla magnusson@mintur.se.

Från Perth till Adelaide

Taxi till stationen - där vi checkade in bagaget. Längs med hela perrongen och den var lång, stod tåget - 31 vagnar lång. Ett diesellok i ena änden som drog hela sättet. På perrongen serverades kaffe/te bullar och kakor samt lite Cat Stevensmusik av en medföljande gitarrist/sångare. Kupén var inte stor och toan ännu mindre - men funktionell. Vi slapp ju allt det stora bagaget där, som tur var.

När vi boat in oss i hytten var det dags för lunch, så vi styrde stegen till loungevagnen där andra resenärer läskade sig med sparkling wine. Ytterligare en vagn bort fanns restaurangvagnen. Vilken mat! fantastisk och fantastiska viner och trevligt matsällskap. Ett engelskt par till lunch och ett annat engelskt till middag. Mannen i det sistnämna (pensionerad husläkare) var hysteriskt rolig.

Kvällen avslutades med ett stopp i Kaloongerlie (?) ett av de största guldfyndigheterna i Australien. Vi blev hämtade med buss och fick se en show om hur det kunde vara på den tiden för 150 år sedan, samt även se truckarna i arbete (som små myror) långt, långt ned i dagbrottet. Truckarnas hjul var annars bara de över 3 meter höga. Vi midnatt landade vi och sov gått till reveljen gick kl 7 på morgonen. Stop in the middle of nowhere, där det dukades upp kaffe, te, juice, kanelbullar och äggmackor tillsammans med musik av vår gitarrist/sångare.

Sov någon timme till (försökte i alla fall) till en lite senare frukost/brunch tillsammans med ett schweiziskt par. Nytt stopp i Cook, oj, där finns hela 4 invånare! för tankning av tåget (tror jag det var). Resten av em spelade vi bridge på två man i kupén, tittade på kängurur och kameler! utanför fönstret. Senare på kvällen en trevlig middag igen med ett tredje engelskt par och fantastiskt mat och dryck. I säng och på morgonen vaknade vi upp i Adelaide. Ganska slut och trötta, sömnen blir ju inte så bra som man tror. Plus att jag reagerade på draget från air condition - så, nu väntade en rejäl dunderförkylning!

Skriv en kommentar till texten här!

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer