Logga in:
wiklas
Redaktionen bloggar
Translate website
OBS! Den 25:e augusti 2019 stänger minTur.se. Vänligen spara ditt material innan dess. Vid frågor eller om du är intresserad av att ta över sajten, vänligen mejla magnusson@mintur.se.

Skriv en rad i gästboken till wiklas

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer

Håkan Kockis 7/5-09

Hallåjs!

Hoppas att allt e oki och att filmen du filma blev bra på Livgardet *S*

Du jag undrar om du skulle vilja maila bilden på mig från dansbandskvällen?


MVH Kockis Håkan
teamyellow2@hotmail.com

Pappa 26/11-08

Lillasyster??????? Jag som trodde att jag bara hade pojkar eller??

wiklas svarade 29/11-08: Haha.. Ja du det där e inte så lätt o veta alla ggr.. =P

Lillasyster 26/11-08

Men Niklas... Du e en dålig bloggare nu för tiden! Kommer ni hem snart?
Ha det gott de sista dagarna! Kram!

wiklas svarade 29/11-08: kan inte annat än erkänna! tappade gnistan lite tror jag... får försöka ta tag i skiten nu inför sista rycket! =) ja vem vet.. förra gängets flyg pajade så snart det landade, så man ska nog inte hoppas på för mkt! farligaste biten kvar kanske... kram

wiklas
wiklas 25/11-08

haha... jo så sant! varken affeland eller krigsmakineriet är väl kända för att ha gott om kosing! jo det har ju faktiskt hänt en hel del på senaste... Är lite update på väg som ligger o släpar, men tills dess kan man ju kika på mil.se. åh titta vem som inte råkat hamna där på förstasidan... ute och sladdar med vagnen lite ;P

pappa 25/11-08

Nu var det länge sen, jag undrar bara, har det inte hänt nåt? Här har vi i alla fall fått vinter och lågkonjuktur, men lågkonjuktur har väl ni haft hela tiden.

Rebecca 12/11-08

Hej! Gick det bra med nattoperations..ja.. vad det nu va du sysslade med? :) flänga ute i öknen mitt i natta :P kram

wiklas svarade 14/11-08: jaa.. lite tokigt är det allt... men det gick bra det! kram

Anton 5/11-08

Jag har blivit antagen som sjukvårdgruppbefäl ville helst vara inom skytte men synen ville annat. Har kollat runt lite på nätet många säger att det är väldigt svårt att bli antagen till utlandstjänst med bara befattning som sjukvårdare inom lumpen. ska försöka se till att bli ambulansförare i lumpen. rnFinna bilder hur är stämningen hos lokal befolkningen när man är ute i fält där nere?rnMVH Anton rn

wiklas svarade 5/11-08: nja det vet jag inte om det är så dåligt ändå som du säger. med det kan du ju söka sjvgrpbef, gruppsjukvårdare (på t.ex skytte), även sjukvårdare som jag e tror jag. Men visst, det är hård konkurrens o ingenting e givet. Ofta runt 10pers/plats som söker. Stämmer även att (patria)förare är lite mer bristvara, men tar du lastbilskort sen kan du även söka det och då är det meriterande med sjvgrpbef oxå.. Lokalbefolkningen är närmast jämt (i vårt område iaf) glada och hälsar när vi kommer. Får vi inte handledsskador av allt silviavinkande är det ett under! :) Finns även vissa områden (t.ex. med folkslaget parstuner) som ibland kan vara mera negativa till oss. Ha det!

Mamma 1/11-08

Hej ! Fina bilder du lagt in igen, ser ut som du trivs o har det bra. Jag ser ändå fram emot att detta är över snart för all framtid ! Ja, man ser verkligen hur bra man har det i Sverige. Vi är så bortskämda, klagar över allt. Hygienrutiner, till överdrift ibl. Här har vi -10 inatt . " Din bil " är nu klar för vinterns behov- däck, glykol mm. Göran har skjutit en kalv idag, Max har jobbat hemma på gården. Avslutar med godnatt o många kramar från mamma.

wiklas svarade 4/11-08: Tack, jo det e inte svårt att hitta intressanta fotovyer här.. =) hmm... värst vad du betonar där... :P Jo "tyvärr" e det bra trivsamt här.. omringad av en massa bra folk. Ja tänk vad nyttigt det vore om varje svensk fick leva en dag i sitt liv som en vanlig afghan... Tack för bilservicen! Bra det fylls upp lite i frysen oxå, kanske kan ta med lite "roadkill"-åsna från en av våra patruller idag med.. =P Här har det bara varit en lugn dag. Sysslat med lite betygsutvärdering av varandra.. föga roligt. Sedan lite alldagligt vagnpyssel etc.. nattinatt där hemma i stugan!

wiklas
wiklas 19/10-08

Tja! ja alla har det som räknas till sjukvårdspersonal och jag är ambulanssjukvårdare eller "medic" som det också benämns. Gjorde lumpen som CBRN-befäl (specialist på kemiska, biologiska, radiologiska o. nuklära stridsmedel).

Ingen på sjvplut har gått det vad jag vet, men man kan söka t.ex. min befattning om man gjort det (var en i vintras). annars är det mera brukligt att man är undersköterska eller liknande. Själv jobbar jag annars som brandman. Där man har en del sjukvårdsutbildning med, så det kan även fungera.

Däremot finns det säkert flera som gått det på de andra plutonerna, skytteplut etc. Finns en sjukvårdare per grupp. Där är det väldigt bra om man gått sjukvårtdare i lumpen... Ska du göra lumpen lr? Sjukvårdare är rätt bra att gå isf tycker jag iaf.

Anton 19/10-08

Tjena ser att du bär rödakors armbindel var har du för befattning?
VAr gjorde du lumpen som? finns det någon där nere som gjort lumpen som sjukvårdare?
MVh Anton

lillasyster 10/10-08

hur går det med bloggandet?

wiklas svarade 11/10-08: nja går la sådär... lite texter på G ändå som ligger i burken. Strular me o få upp bilder mest. Jobbar på det! =)

Christel Ohlsson 6/10-08

Vet inte hur jag hamnade här, men
intressant att se dina bilder från
Afg.

wiklas svarade 6/10-08: ...åh jag vet knappt själv hur jag hamnade i afghanistan, men så kan d va ibland :) trevligt du tyckte det iaf! snart kommer mera... =)

Cissi 23/9-08

Så bra... Menar du att du kommer dra mig i bloggträsket igen då? he he... Förväntar mig många snygga bilder från soldäck! ha ha! Ha det gott å hälsa min vän där nere en stor kram!

Cissi 18/9-08

Kommer vi få följa återresan här? Nyfiken hur du kommer att ha det vettu!

wiklas svarade 21/9-08: jasså... :) ja, jag tror väl det. Ska försöka samla lite skrivarkraft igen. =)

David 7/6-08

HEJ!
När kommer du hem till sweden?
Prata med arnevall för någon dag sen han sa att du va hemma????? Stämmer det?

wiklas svarade 8/6-08: Stämmer bra det! :) när kommer du upp o hälsar på!? =)

mamma 10/5-08

Hej ! Nu händer det mycket på din blogg, vi följer den dagligen,mycket bra! Hur går det med alla avsked? Separationsångesten ger väl sig till känna,det kan inte vara så lätt att skiljas efter så´n gemenskap.Nu blir det att se fram emot nya tider i Sundsvall !!! Har hämtat ditt paket i Liden, annars skulle det gå tillbaks.Kommentaren vid avhämtningsstället --var det de paketet som var så tungt ?Stämmer nog, sa jag.Jag har din bil för tillfället, min är trasig.I stan blev det stopp lite här o var, fram med laddaren o full fart igen.Vill inte glänsa för mycket med den bilen ! Här är en fin sommardag idag, nu skall jag gå ut o lapa lite sol.Kramar o stort välkommen hem. Mamma o Pappa

wiklas svarade 11/5-08: joo, försöker "jobba ikapp" lite.. =) ja det blir en del avsked. känns lite vemodigt faktiskt, men det ska väl vara så. Tack va bra ni hämtade paketet! så du tror du bara kan sno min bil du bara... men okej då... =) håll kvar sommarvädret är ni snälla! ses! kramkram

Sara 9/5-08

Hej Niklas!!Skönt att snart få komma hem?Är inte den bästa på att göra sådana här inlägg som du nog märkt, men du har säkert koll på att jag följt din blogg nogrannt om inte vet du de nu ;)!Måste säga att du gjort de RIKTIGT bra....TACK!!!Dock några dagar kvar som du säkert hinner skriva lite mer kul på:), men snart har vi ju er hemma och ingen är väl gladare än jag o alla andra säkerligen lika så!!Va rädd om dig o hälsa gubben min..J.Flood
Ha de bäst hej hopp/Sara

Britt-Marie 8/5-08

Hej på dig, här är allt bara bra, björkarna har börjat slå ut, det är vår i luften o livet leker. Pia har fått jobb på ett företag som heter Unilever o Loa har kommit in på dagis så det har flutit på bra för dom den här veckan. Sköt om dig o dina pansarvagnar så ses vi när du kommer hem.
Ronny hälsar.
Kramar

wiklas svarade 9/5-08: Låter som att det kan bli rätt härligt att komma hem med den beskrivningen! =) Vad skoj med jobb o dagis oxå, GRATTIS PIA o TOM! Ska ta det försiktigt! Lämnade nyss ifrån mej min kära pansarvagn och den nya besättningen har kommit nu, på tal om det... Ett väldigt trevligt gäng , men kändes riktigt (!) vemodigt. hälsa tebax! kramar på er

Mamma 3/5-08

Hej ! Du gör verkligen fina reportage,med så fina bilder.För oss känns det som vi är med dig på din resa, fått se och lära mycket om detta land. Ni gör ju en fantastisk insats, men nu har jag plockat fram kammen o räknar pinnar.Kl. är bara 07, lörd.morg. o sova på morg. kan man inte längre.Åldersberoende ??? En mulen dag här,får se vad man hittar på. Kramar fr. mamma. Var rädd om dig !

wiklas svarade 4/5-08: Tack, så bra! =) Vill ju ni ska få se vad jag hittar på för strapatser.. :) Jo, det är inte många pinnar kvar nu. Kändes nog först på riktigt igår att det drar ihop sig när första gänget sjöng "Hemåt det bär" i mässen och imorse var det adjö till dem... Många goingar man kommer sakna. Ja, den dagen man inte kan sova.... Hoppas du hittat på nåt skoj iaf! :) kramkram

pappa 30/4-08

Hejsan! Idag är den dag när vintern raaasat ut och snart tänds majbrasorna. Vi har endast snö kvar i vissa skuggpatier, Holmsjöns is är lika farlig som en väg i Afganistan. Mamma och jag ska nu åka till Österström och se majbrasan, dricka en kopp kaffe och äta en varmkorv. Många kramar från mamma och pappa.

wiklas svarade 30/4-08: Haha.. ja det kan jag tänka mej. Skulle nog velat haft propellrarna kvar på vagnen min i sådana fall iaf! Börjar på försvinna sista snöpartierna här med nu... Är som svensk sommarvärme när den är som varmast här nere nu - på nätterna. Gick faktiskt upp över 40 grader på utetempen i skuggan i eftermiddags! Har flyttat ut och städat det sista ur barren nu idag, så hädanefter är det tält som gäller. Idag kom även första stora klungan med efterträdare. så det är många nya ansiktene på campen nu. Fixar paketet när jag kommer hem, det ligger kvar i en månad åtminstone... Hade en liten eld här vi med. Hoppas korven smakade!

mamma 26/4-08

Hej ! Här kommer våren i stora steg nu, men kalla nätter.Pratade med Thomas, ingen B-lags serie här i år, lite för lite spelare.Hoppas ni har det bra nu de sista dagarna där nere, jag håller andan för var dag.Skriv några rader ! Kram från mamma.

wiklas svarade 26/4-08: hej! =) Det behöver du inte göra. Har varit bara lugnt här, solade idag med... =) Nä jag hörder det ja gmed när jag var hemma, litet trist. Är bra här annars, men väldigt varmt. Riktigt steker en när man är i solen. Igår grillade vi med plutonen och hade det riktigt mysigt. Hoppas ni har fortsatt vårsol där hemma! kramkram!

viveka 23/4-08

Hej Niklas!
Kändes som om jag inte tackade dej ordentligt för ditt besök hos oss!
Det var så himla bra och jag tror alla barn fick en ny erfarenhet och ny kunskap om hur det kan se ut världen. Du gjorde det strålande! Tack än en gång! Hoppas att resan har gått bra tillbaka.Du är väl snart framme.... ta det nu lugnt bara med sol och kameler sista dagarna... ha det bra! Alla barn hälsar Hälsn Viveka

wiklas svarade 27/4-08: Hej! Vad kul att du tyckte det blev lyckat! Det var väldigt kul att hälsa på och träffa er med. Resan gick bra prima och här har hunnit bli aningen varmare med, så det är rätt svettigt om dagarna. Har varit väldigt lugnt sen vi kom ner dock. Du kan hälsa Marlene också att jag gav gosedjuren och kläderna hon skänkte idag till vår bataljonspastor, som har hand om den humanitära hjälpverksamheten. Får jag chansen att vara med ska jag försöka ta ett kort på dess nya ägare... =) Ha det toppen och hälsa kidsen! Niklas

andre 22/4-08

hej vad gör du Hur stark är du.

wiklas svarade 22/4-08: Tjenare busgrabb! =) Håller på packar för att åka tillbaks till öknen nu. Det var trevligt att hälsa på er i skolan och svara på alla era roliga frågor. Lovar att försöka få rida på en kamel nu när jag kommer ner, så ska jag skicka er ett vykort. Är ganska så stark tror jag. Ska se om jag kanske lyckas lyfta en kamel med... ;P Var duktig i skolan och snäll med Brittis på engelskan nu! :) Hej svejs!

Calle 1/4-08

Hej. Verkligen kul att kolla på alla bilder som du tagit! Verkar spännande i Afghanistan. Jag tycker att du och dina kollegor gör ett superjobb därnere! All heder åt Er! Jag pluggar till Röntgensjuksköterska och finns det plats för min specialitet i utlandsstyrkan nån gång så åker jag med. Ha det bra!
Vänliga hälsningar från Sverige.

wiklas svarade 1/4-08: Tack låter strålande! ;) Hade faktiskt en patient som fick åka på röntgen igår, dock är det tyskarna som har det här.. =/ Finns både magnet- och vanlig röntgen. Får väl hoppas den här firman sätter upp ett fältsjukhus nån gång i framtiden med, om inte du sadlar om dej senare nåt då förstås. =) Det skriks ju efter sköterskor nu så... =) Lycka till med plugget!

Andreas 31/3-08

Små människor som leker krig... att ni aldrig ser konsekvenserna. "Fredsstyrka"? Det måste vara en djupt ironisk människa som kom på namnet. Hoppas du hittar på något lite mindre illagörande att syssla med någon annan gång i livet.