Logga in:
wiklas
Redaktionen bloggar
Translate website
OBS! Den 25:e augusti 2019 stänger minTur.se. Vänligen spara ditt material innan dess. Vid frågor eller om du är intresserad av att ta över sajten, vänligen mejla magnusson@mintur.se.

"Igår var det i alla fall en riktig post!"

Ja alla minns vi nog reklamen för några år sedan som rubriken syftar på. Från då man lade ner posten som den var, samtidigt som de nya postombuden bildades vid mackar och butiker. De flesta svenskar har nog sen dess levt i villfarelsen att de gamla hederliga postkontoren varit ett minne blott. I våra missionsområden har de dock fortsatt leva obehindrat i skydd av taggtråd och beväpnade krigsmän. Där har man kunnat köpa frimärken, skicka paket och betala sina räkningar som så många gånger förr. Vid fältpostkontoren har man förutom den gamla vanliga postservicen därtill haft möjligheten att ta ut pengar från sitt s.k. ”FN-konto”, ty bankomaterna ter sig relativt sällsynta vid öknar, djungler och savanner där vi soldater oftast sätter våra välputsade kängor.

Här skrevs dock nyss ett stycke smärtsam posthistoria på campen. Från att det första postkontoret bildades 1861, lades igår på Camp Northern Lights i Afghanistan det sista ner – 147år senare. Således stängdes därmed också det sista fältpostkontoret efter 52år i fredens tjänst sedan missionerna på Gaza. ”Som av en slump” råkade jag vid stängningsdags ha vägarna förbi och gjorde mej ett uttag på 1000$ och köpte mej ett frimärke. Sedan låstes dörren och postkontoret var stängt!

Följaktligen må det väl nu vara hänt då att pojkdrömmen som fotbollsproffs i AC Milan aldrig gick i lås… Kan nu istället trösta mej med att skriva in mej i historieböckerna som Postens sista kund. Smått fjantigt må hända, men kanske också en liten gnutta smålustigt. =P

Nu undrar ni förstås hur alla vi sargade soldater i skyttegravarna runt om i världen skall kunna överleva dessa bittra stunderna vid oroshärdarna, utan alla de krigsmoralhöjande parfymdoftande kuverten från fjärran. Ja utan tvekan är det en väldigt uppskattad ”wellfare”-förmån som fråntagits oss här nere, som t.ex. att kunna skicka hem ett större paket med en äkta matta eller dylikt. Det är så klart jättetrist! Man kommer dock självklart kunna fortsätta ta emot försändelser från sina nära och kära hemifrån även fortsättningsvis. Efter nedläggningen har nu istället ett postombud bildats. Som tröst bjöds det idag på lite nedläggningsfika utanför det gamla postkontoret/det nya postombudet.

Skriv en kommentar till texten här!

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer

snuttjulla 29/11-08

Åhååå!! Självaste frimärket kommer att mellanlanda i de inhemska skogarna, kanske rent av hos pappa för att sedan med viss möda och stort besvär ( eller lite pyssel och en gnutta kärlek) landa hos textförfattaren själv... Kanske på nån ledig plats på väggen med en färgglad lampa ovanför.. Asch......jag slutar härmed vittja lådan och anser slaget om frimärket förlorat!

wiklas
wiklas 21/11-08

package is already on its way... ;)

pappa 21/11-08

Aaaaaaah!!!! Jag blir så nyfiken på var alla pengar kommer att hamna, jag måste nog vittja mitt konto ofta nu...

snuttjulla 18/11-08

Haaaaaaaaa!!! idag är det jag som är först att läsa, så det så ;) Förbenat nyfiken på vem det är som får den stora äran att, med vördnad och stor respekt, emottaga det absolut sist sålda frimärket från postkontoret, Camp Northern Lights,Afghanistan..... Ska vittja min postlåda dagligen nu... ;)