Logga in:
Soldat i Fredsstyrka...
Redaktionen bloggar
Translate website
OBS! Den 25:e augusti 2019 stänger minTur.se. Vänligen spara ditt material innan dess. Vid frågor eller om du är intresserad av att ta över sajten, vänligen mejla magnusson@mintur.se.

Resdagbok - Soldat i Fredsstyrkan - Afghanistan

Soldat i Fredsstyrkan - Afghanistan
Beskrivning av resan

Tänka sig blev det inte en liten till resa till det krigshärjade landet i öst - Afghanistan. I maj kom jag hem från mitt halvår i öknen. I slutet av sommaren ringde de och frågade om jag kunde komma ner några månader igen, då en sjukvårdare avbrutit sin tjänstgöring. Nu står jag alltså här igen och fortsätter resan till december då jag får åka hem till Sverige igen.

Här är ett avlägset hörn av världen kantat med mycket krig och oroligheter under framförallt de senaste tre decennierna. Landet är världens sjätte fattigaste och ett av de farligaste. Vi håller till i en alltjämt het öken, folket bor i hus av lera och bajs och här strosar kameler och åsnor på gatorna.

Vår styrka skall verka för säkerheten här så att landet kan utvecklas. Min uppgift i styrkan är att vara sjukvårdare på en 20 ton tung pansarambulans, för kunna omhänderta skadade soldater vid fredsarbetet.

För mej är det en utmaning, ett äventyr, en gemenskap och ett sätt att göra en god liten gärning här i världen.

Bilder i resdagboken
Alla bilder (684)
Ute på jobb.
Asfaltering utanför nya köket.
Annat än guldburk detta – mums!

Vissa ceremoniella företeelser återkommer oavsett mission.
Hittade mycket roligt smått och gott att testa. =)
Hittade mej en fin liten nalle. =) Hittar sig säkert väl till rätta i någon söt liten unges kramgoa famn.

De senaste texterna i resdagboken
De senaste filmerna i resdagboken
Resdagbokens senaste besökare
SdswedeLinnMattiasKarlavAw5guaPBos-sonNinni4043marierouraMartinPRaschaKrutekamelKimuratretjakJennieTHeaaclinaeskrotspartajunkerBoestadbesudlarenRavenjon__fbeggan