Logga in:
Soldat i Fredsstyrka...
Redaktionen bloggar
Translate website
OBS! Den 25:e augusti 2019 stänger minTur.se. Vänligen spara ditt material innan dess. Vid frågor eller om du är intresserad av att ta över sajten, vänligen mejla magnusson@mintur.se.

Uttagningsbeskedet – Uppdrag Afghanistan!

Idag damp ytterligare ett brunt kuvert ner i brevlådan ner i min brevlåda märkt ”MILITÄRÄRENDE – Får ej eftersändas till utlandet”, med Högkvarteret som avsändare… Sådana som jag av erfarenhet vet kan påverka ens liv och framförallt den närmsta framtid i allra högsta grad.

Väl öppnat gick att utläsa uttagningsbeskedet för nästa styrkerotation till Afghanistan – att jag antagits som ambulansförare på en pansarterrängbil 203!

Jag sneglade som hastigast tillbaka på fjolårets kalender och upptäckte att jag vid den här tiden satt uppe på bergsposteringen BRAVO CHARLIE TWO på Balkan, i Kosovo – ytterligare en av världens våldshärjade delar. Det som säkerligen låg främst i ens tankevärld då var nog att åter få komma hem till ljuva Sverige igen och få hänga av sig uniformen.

Väl hemma snubblade man ändå kvar och fortsatte ett år i Försvarsmaktens gröna värld som skolinformatör. En rolig tid som nästan sprungit en förbi med föreläsningar för tusentals elever och resande riket runt över tusentals mil.
Så var det, utan att ens suttit punkt för denna tjänst, redan dags för nästa resa återigen ut i vida världen - denna gång till kanske en av de underligaste av sådan, långt bort från vår egen kultur och trygghet. Där kvinnor göms under tygstycken, nationalsporten är kamelrytt släpandes med fårkadaver och knarkodling kanske det mest framstående leverbrödet…

Lite nojig som jag är var det inte utan kunde hålla mig från att sätta på den gamla FN-låten ”Basker blå” och att känna en gnutta vemod för den kommande missionen, med minnet färskt från den föregående.

En månad och fyra dagar kvar nu till inryck!

Skriv en kommentar till texten här!

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer