Logga in:
Soldat i Fredsstyrka...
Redaktionen bloggar
Translate website
OBS! Den 25:e augusti 2019 stänger minTur.se. Vänligen spara ditt material innan dess. Vid frågor eller om du är intresserad av att ta över sajten, vänligen mejla magnusson@mintur.se.

Idag var jag med om en trafikolycka!

I morse åkte vi direkt ut på övningsfältet för att göra en så kallad tillpassningskontroll av skyddsmasken och genomgå den formella utbildningen för var soldat i brandsläckning.
Det förstnämnda innebar min 23.e, eller nåt i den stilen, genomresa i tårgaskammaren. Skyddsmasken höll som tur var tätt även denna gång trots mitt, sen senast, nyinförskaffade lilla skäggväxt.

Därefter var återigen den brinnande dockan i akut behov av en filt och oljefatet skulle skyndsamt duschas med pulversläckaren.

Sedan var det lunchtime och till min förvåning tycks gladeligen Konungens livvaktsregemente gjort en anings förbättring vad det gäller soldatutfodringen. =)

Eftermiddagen och kvällen åtgick sedan till sjukvårdstjänst. Repetition av akut omhändertagande i teorin följt av praktik applicerat på ett trafikolycksscenario i missionsområdet. Lite av min kommande missionsnisch med tanke på att det är jag som får köra o hämta de skadade i pansarambulansen.

Därefter blev det ett litet motionspass och sedan hanns inte mycket mera med innan mörkrets inbrott.

Skriv en kommentar till texten här!

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer