Logga in:
Soldat i Fredsstyrka...
Redaktionen bloggar
Translate website
OBS! Den 25:e augusti 2019 stänger minTur.se. Vänligen spara ditt material innan dess. Vid frågor eller om du är intresserad av att ta över sajten, vänligen mejla magnusson@mintur.se.

Dra från höften

I ottan var det dags att stifta bekantskap med ytterligare en blykastare. En liten Österrikare, Glock 17, som tänkte mig följa vid min sida under uppdraget. Förvisso har vi haft några korta träffar innan, men nu blir det en aningen längre bekantskap framöver…
Grundligt började vi med att gå igenom säkerhetsbestämmelser, följt av prov, därefter övades handhavande – innehållande alltifrån isärtagning av vapnet, till att kunna dra fort och nedkämpa fienden först.

Eftermiddagen sen ägnades helt åt att göra klart AK-5 skjutningen – nu också med rödpunktssikte monterat.

Under kvällen körde vi sedan, på lite eget initiativ av en på luckan, en närmare presentation av vilka vi är som hittills huserar ihop. I ett mysigt hörn av Livgardets mäss till någon öl (ja det sägs ju påskynda människosläktets lära-känna-fas) berättades lite av var o en om vem, varifrån, hur gammal osv… så även en del säregna intressen dök upp såsom exempelvis motorsparkbygge.

Den inryckta vagnbesättningskåren tycker jag, även om det så klart fortfarande är så klart lite smekmånad, verkar vara ett mycket trevligt gäng och tycks framkalla en god gemenskap. Viktiga ting, för en kommande lång mission som ibland kan innebära en hel del utmaningar. Om man räknar ihop gängets tidigare missioner blir det nog dessutom runt en tjugo-trettio tillsammans, så här finns mycket erfarenhet att hämta. En stor åldersspridning är det dessutom i gänget från tjugo till trettiosex vilket jag tror ger en bra mångfald. Dock en aning enkönad skara, men efter några år i firman tror jag inte det kom som en chock för någon av oss… =P
Bara att hoppas på att resterande nu ickeinryckta skara är bra folk det med, vilket jag är övertygad om.

Under resterande aftonen, omgrupperade vi till luckan. Det skitsnackades och skojades till sent intill John Blund nedkämpade hela den hjälplösa skaran FN-soldaterna. Jag lyckades dock hitta lite skyl för en stund i en utav korridorens samlingsrum med dagboken som motmedel, innan slutligen även jag också stupade över kudden.

Skriv en kommentar till texten här!

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer