Logga in:
Soldat i Fredsstyrka...
Redaktionen bloggar
Translate website
OBS! Den 25:e augusti 2019 stänger minTur.se. Vänligen spara ditt material innan dess. Vid frågor eller om du är intresserad av att ta över sajten, vänligen mejla magnusson@mintur.se.

Fick ny tjänstebil!

Så var det, efter en helg långt ifrån den militära världen med alltifrån mors dag till inmundigande av ohälsosamma rusdrycker… =), dags för den andra veckan och fordonsutbildning på Pansarterrängbil 203 – ”PATRIA”. Till synes väl lik min gamle bepansrade Balkankamrat ”SISU”, men här dess efterföljare med diverse modifieringar - framförallt bättre skyddad mot beskjutning, minor och laddningar av diverse terroristkaraktär. Den är även utrustad med diverse nya moderniteter såsom bland annat backkamera och eldriven hydrauldörr bak. Framförallt är det glädjande för en pansarpilot som jag att man nu rättat till en något bristfälligt genomtänkt detalj… Tidigare var man nämligen tvungen att gå ut för att fälla upp pansarskydden för fönstren om man skulle råka ut för beskjutning eller kravaller – kanske något som känns mindre lockande vid just sådana tillfällen…

Dagens fordonsutbildning var huvudsakligen en grundligare genomgång av vagnen och därefter inventering på militärt manér med uppräkning av samtliga materiel i vagnen.
Efter kvällstjänstens slut blev det en svettig dust i ”pinnhockey” och klockan var därefter 22:00 slagen. Firman sig lik är det långa dagar som gäller och det civila fritidslivet ter sig långt borta innanför det taggförsedda stängslet.

! Från att ha rattat runt en V50 i firmans regi, känns det som ett klart uppåtbyte av tjänstebil. Har klart bättre lastutrymme, hela 270hk och dessutom deluxeversion av cross countryklass.

Skriv en kommentar till texten här!

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer