Logga in:
Soldat i Fredsstyrka...
Redaktionen bloggar
Translate website
OBS! Den 25:e augusti 2019 stänger minTur.se. Vänligen spara ditt material innan dess. Vid frågor eller om du är intresserad av att ta över sajten, vänligen mejla magnusson@mintur.se.

Stickning, uppsittning, insittning…

Förmiddagen tillbringades mestadels i väntrummet på regementets sjukhus. Av doktor och sköterskor undersöktes det ena sinnet efter det andra, samt lungor och hjärtats funktion med godkännande för kommande äventyr.
Så även för att preparera soldatkropparna för diverse interna strider injicerades en rad olika motmedel med nålstick in mot bl.a. hepatit, TBE, rabies.

Under eftermiddagen blev det äntligen dags att göra uppsittning bakom ratten o påbörja själva körutbildningen av pansarbjässen. Genom sicksackande slickades den en konan efter den andra putsades eftersom gamla färdigheter till nytt liv.

Kvällens pass kom sannolikt att tillhöra en av de något mindre genomtänkta lektionerna – om vagnens komplexa sambandsutrustning, vilken vi inte kommer att använda i missionsområdet…
Jaja… kvällsfikat hade iaf kommit igång nu, så lite belöning för studerande av det en kopplingsschemat efter det andra fick vi åtminstone!
Med en liten kvällspromenad på inlines runt regementsområdet somnade man sedan gott.

Skriv en kommentar till texten här!

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer