Logga in:
Soldat i Fredsstyrka...
Redaktionen bloggar
Translate website
OBS! Den 25:e augusti 2019 stänger minTur.se. Vänligen spara ditt material innan dess. Vid frågor eller om du är intresserad av att ta över sajten, vänligen mejla magnusson@mintur.se.

Nödevakuering av vagnen

Med dagens skolslut marscherandes från lektionssalen blåstes ”tapto” över regementsområdet och var soldats välputsade kängor sköts snärtigt ihop när givakt intogs under ca en minut för hedrande av den svenska fanans halning.
Jodå, det militära är lite av en annan värld och en observerande utomjording hade säkerligen kliat sig i huvet över varför man står på led och klär sig i grönt för att efterlikna granar… =)
Med viss distans till det hela och med en bra inställning är det dock en fantastisk miljö full av kamratskap, glädje, äventyr och dessutom till ett gott ändamål… o har man bara det perspektivet är det sedan lätt att skratta åt obegåvade antipatrioter och stenkastande veganer som bara ser beväpnade soldater som mördare…

Hur som helst var vid runt 22-tiden därmed ytterligare en lång skoldag i kronans tjänst till ända. Idag körde vi lite slinga på mindre trafikerade vägar. Eftermiddagen följde sedan med teknisk tjänst kring motorskötsel och annan fordonsvård. Slutligen blev det en del svettiga övningar i nödutrumning av vagnen i händelse av t.ex. brand eller beskjutning. Även evakueringshjälp av nödställda i annan vagn övades. En övning som för mig som ambulansförare känns ytterst aktuell då huvuduppgiften är att kunna arbeta i akut skede på skadeplatser… förhoppningsvis får vi dock ingen nytta av kvällens träning….

Skriv en kommentar till texten här!

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer