Logga in:
Soldat i Fredsstyrka...
Redaktionen bloggar
Translate website
OBS! Den 25:e augusti 2019 stänger minTur.se. Vänligen spara ditt material innan dess. Vid frågor eller om du är intresserad av att ta över sajten, vänligen mejla magnusson@mintur.se.

Mot Afghanistan på nya äventyr!!

Slutligen var det dags! Efter månader av utbildning och förberedelser på Livgardet sitter jag nu ett tiotal mil norr om och ett tiotal kilometrar ovanför Bukarest – på väg mot missionen i Afghanistan.

Morgonen började med en motvillig älgjaktinspirerad uppstigning tidigt i ottan. Redan insutten med 43:orna innanför taxidörren fick jag en magkänsla mixat av saknaden av de och det lämnade och förväntan inför det nya som komma skall. Ja tveklöst lär det bli en omställning från vänner/familjs vid Smedgatans/Holms trygga hemvist, till världens femte fattigaste land och en av de främsta oroshärdarna i världen.

Ett nytt litet äventyr har med andra ord börjat och jag tänkte här dela med mig till er familj, vänner, släkt o bekanta lite av min vardag och vad som försiggår i missionsområdet.

Säkerligen blir det några dagars fördröjning på uppdaterandet och med toppar och dalar på skrivlusten. Tyvärr går det heller inte att ta upp allt som händer här nere och hur vi jobbar, för vår säkerhets skull. Till exempel kommande händelser går mycket sparsamt att förtälja.
Men jag skall försöka göra mitt bästa! =)

Om några timmar landar vi, efter en mellanlandning i Amsterdam, i Dubai och oljenästet Förenade Arabemiraten. Där efter väntar inkvartering och väntan av vidare militärtransport in i insatsområdet. Till dess avnjuts vidare filmskådning (Die Hard 4) inbyggt i framförvarandes säte, inmundigandes en kaffe-baileys simultant med span över tiden på KLM:s servicemedvetna kabinpersonal... ;-)

Skriv en kommentar till texten här!

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer