Logga in:
Soldat i Fredsstyrka...
Redaktionen bloggar
Translate website
OBS! Den 25:e augusti 2019 stänger minTur.se. Vänligen spara ditt material innan dess. Vid frågor eller om du är intresserad av att ta över sajten, vänligen mejla magnusson@mintur.se.

Sandstorm!

För mig innebar dagens morgonutsikt genom fönstret en ny upplevelse. Siktet var inte alls särskilt många tiotal metrar. Vi fick höra igår kväll att det skulle komma en sandstorm och nu var den här. Väldigt finkornig sand och damm är det som virvlar runt och vi försöker täta vår klädsel när vi kisandes går ut. Gapar man eller råkar andas för mycket med munnen smakar det sand och knastrar mellan tänderna. Mina grannvagnskollegor skulle ut på morgonen, men strapatsen blev inställd, när sikten var så dålig.

Våra baracker tyvärr inte täta som en dykarklocka förstås, så för att filtrera luften en aning försökte jag stimulera igång geniknölarna lite. Det resultera i en fasttejpade multi flera ggr vikt halsduk för dörrens insug och kaffefilter satt över AC’ns fläktintag. På det klarade vi oss hyggligt. Det är lustigt hur miljön här nere, med begränsade möjligheter, inspirerar uppfinningsrikedomen. Lustigt nog har jag råkat axla smeknamnet ”MacGyver” här nere. Ja, sannolikt var jag väl iaf den ende som hade såg, plywood och Clas Ohlsons monteringsfärdiga hyllstag med i stridspackning. =) …som man sen tidigare fått anamma i kronans tjänst – förtänksamhet! – ett bra ord på tretton bokstäver. =)

En dag som denna passade på att hålla mig inne i barren (baracken) för att avverka min första film här ner, kanske ett av de vanligaste soldattidsfördriven här nere annars. Lite rastlös som jag är ligger jag dock lite efter på den fronten. ”Benji”, min ena barrekamrat ligger säkerligen före med åtminstone tjugotalet. Dock är han inne på sin femte mission, så rutin är väl en annan då förstås… Ja i min barre är man vrickat värre lite ny i gemet, med ”endast” en sväng tidigare i bagaget då min andre rumskompis därtill e inne på sin fjärde mission…
Så det är jag som får sätta på kaffet ta upp tvålen som ni förstår… =P
Ja hör du det kära mor! Det finns mödrar som har det värre… ;-)

Är övrigt har jag högsta larmberedskap med min ambulans, men än så länge medför det mest lugnet här bakom murarna. Det är väl så det är med beredskap – lugnt när inget händer, men tufft när det gäller.

Vad gäller läget utanför campen i vårt området har det varit mestadels lugnt. Igår blev dock en polisstation här utsatt för eldgivning och raketbeskjutning (RPG – rocket propeller gun). Alltså inte riktat mot oss, ISAF, men alla tycks inte vara riktigt vän av ordning här som synes.
Det är tveksamt om nya ungdomsgårdar eller kreativare fritidssysselsättningar skulle göra susen här. Vettitusan om det torde vara alkoholpolitiken det sitter i heller, då muslimerna sällsynt inmundigar vår hemmakära rusdryck… Jaa.. ibland noterar man att allt inte riktigt som hemma...

Skriv en kommentar till texten här!

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer