Logga in:
Soldat i Fredsstyrka...
Redaktionen bloggar
Translate website
OBS! Den 25:e augusti 2019 stänger minTur.se. Vänligen spara ditt material innan dess. Vid frågor eller om du är intresserad av att ta över sajten, vänligen mejla magnusson@mintur.se.

Skjutning, poker och minnesstund

I veckan har vi varit till Camp Mike Spann och övat våra färdigheter i skjutning för att bättra på våra odds om nu, mot alla förhoppningar, ”skiten skulle träffa fläkten”… Turligt nog hade vi strålande sol i ett Afghanistan som annars börjar bli något kyligare med runt 10-15 grader på dagarna. Efter skjutningen stannade vi till hos våra jänkarkollegor och åt en typisk amerikansk nyttig (läs flottig) brakmåltid. Gott var det, men tur är det att vi inte har samma matkultur hos oss till vardags. Då hade vi nog börjat trotsa Herkulesplanets maxlast till hemrotation. =)

Om dagarna har vi även tränat lite tältresning med mera för en eventuellt kommande sjukvårdsinsats till någon byarna här. Det händer ibland att ISAF stödjer fattiga byar med enklare sjukvård för att hjälpa dem och visa ”att vi står på deras sida”,

Om kvällarna har det blivit allt vanligare med lite poker i goda vänners lag. Ett rätt roligt tidsfördriv och hitintills ligger jag nog plus på kuppen med än så länge iaf… =)

Igår hade vi även en ceremoni utanför vårt kapell till minnet av våra två svenska tidigare kollegor här som omkom för två år sedan i ett sprängattentat strax utanför campen. På väg hem från uppdrag utlöste någon en fjärrstyrd vägbomb, s.k. IED, och sprängde dem i luften.
Det var en hedervärd stund, kransar lades vid deras respektive minnesstenar och vi avslutade med en tyst minut.

Skriv en kommentar till texten här!

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer