Logga in:
Soldat i Fredsstyrka...
Redaktionen bloggar
Translate website
OBS! Den 25:e augusti 2019 stänger minTur.se. Vänligen spara ditt material innan dess. Vid frågor eller om du är intresserad av att ta över sajten, vänligen mejla magnusson@mintur.se.

Vitt till julen och svenska soldater på fall

Ikväll fick sig Camp Northern Lights hit en stor bjudning av julestämning … Det var delar ur en norsk arméorkester tillsammans med sångerskan Hildegunn iklädd vit skrud som uppträdde. Vi fick lyssna till en mix av melodier – bland annat Carmen, stycken av Edward Grieg och flera julsånger som Bjällerklang och Stilla natt.

Så till sist frågade Hildegunn vem den stora svenska rösten vad gäller opera var… och tanken slog mej att pappsen blivit besviken på sin mellanson om han inte svarat Jussi Björling! ;P
(För den oinsatte…Ty hos ”la familia” invigs var års julskinka traditionsenligt efter tolvslaget till J. B.’s återkommande skönsång med radion inrattad på P4 från ”Teppas julvaka”.)
Sagt och gjort levererade hon sedan en magnifik tolkning av Helga natt.
- Ja de bjöd på en riktigt bra show med duktiga musiker, fantastisk sångröst och en humoristisk framtoning. Möjligtvis kan den testosteronstinna publikens begräsning till kvinnlig fägring de senaste månaderna ha bidragit en aning till succén.
Kanske vore det ingen överdrift att säga den välförpackade norskan, ackompanjerad av yngre förmågor vars specialitet var blåsinstrument, med lätthet bekämpade vårt mekaniserade kompani… =P

Skämt o sido var det en stämningsfull afton och även om julfirandet och familjerna där hemma ter väldigt sig långt borta i öknen här nere, så närvarade julkänslan i allra högsta grad denna för en stund.

Skriv en kommentar till texten här!

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer