Logga in:
Soldat i Fredsstyrka...
Redaktionen bloggar
Translate website
OBS! Den 25:e augusti 2019 stänger minTur.se. Vänligen spara ditt material innan dess. Vid frågor eller om du är intresserad av att ta över sajten, vänligen mejla magnusson@mintur.se.

”Wiklas datasupport” =)

Idag har jag hjälpt vår stabsläkare med lite ”dataspörsmål”. Jo sedan gymnasietiden tycks det fortfarande vara så att jag blir nåt slags naturligt bollplank för folk som vill sparka iväg sina IT-bekymmer. =)
Hon skulle hålla ett viktigt föredrag idag på tyska campen för hela norra Afghanistans läkarkår och var lite smått orolig igår kväll. I dagens datasamhälle, som idag tycks ha tagit sig ända till Afghanistan, hör ju så till saken en flashig orgie av käcka power point-slides.
Först blev jag tillfrågad om jag ville hjälpa till att själv hålla föreläsningen. Det hade vart en intressant utmaning, på fackengelska o allt. Dock sitter jag för närvarande fast djupt nerborrad i beredskapsträsket här på campen och kunde inte åka.

Hur som helst pyntade jag ihop ett bildspel om våra sjukvårdsresurser som hon kunde utgå ifrån när hon pratade. Kanske var det inte förstklassigaste utgåvan genom tiderna, men fullt funktionsmässig.
Kvällen kommen tittade hon i alla fall och tackade stort för att jag ”räddat henne”! Det hade visst gått utmärkt. Alltid kul att kunna hjälpa till lite! Vore ju tråkigt om man skulle strosa runt med sina nördiga specialiteter helt i onödan. =P

Till kvällen blev det storstädning av baracken. Dammråttorna hade växt sig så stora att de snart var nära att kunna hoppa upp och bita mej i knäna… =)

Skriv en kommentar till texten här!

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer