Logga in:
Soldat i Fredsstyrka...
Redaktionen bloggar
Translate website
OBS! Den 25:e augusti 2019 stänger minTur.se. Vänligen spara ditt material innan dess. Vid frågor eller om du är intresserad av att ta över sajten, vänligen mejla magnusson@mintur.se.

Nyårsafton på Camp Northern Light

Idag var det den sista dagen på året, alltså självaste nyårsafton! Därför ställde kontingentschefen generöst upp med en riktig fyllefest på mässen med fri sprit och överflöd av fagra damer. Till en början serverades parablydrinkar, därefter shottar i blandade kulörer och smaker…… eller nä vänta nu… Förlåt, det nog bara jag som tänkte lite högt och råkade skildra ett stycke hemlängtan och på tok för många dagar i en torr öken…. ;-(

Dagen började med tjänst som alla andra i missionen och jag tog mej an en lättare städning av ambulansen. Sant var dock att vi fick en riktigt mumsig middag med ox-/fläskfilé och klyftpotatis, föregången av en smaklig toast med skagenröra. Därtill fanns god julmust överbliven från julafton.

Under kvällen var det mingel på mässen och en tyvärr kostsam pokerförlust för undertecknad. Till midnatt var uppställningen beordrad för hela kontingenten utanför mässen - tre och en halv timma före tolvslaget hemma i Sverige.
”Ring ut, ring in…” - lästes med högtidligt framtoning, därefter avlöste en stunds tystnad, GIVAKT kommenderades och slutligen ringde kapellklockan högljutt.
Efter att propert ha stått i givakt ända sedan ifjol gavs åter MANÖVER, varpå champagne och kramkalas utbröt – 2008 var kommet!

Skriv en kommentar till texten här!

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer