Logga in:
Soldat i Fredsstyrka...
Redaktionen bloggar
Translate website
OBS! Den 25:e augusti 2019 stänger minTur.se. Vänligen spara ditt material innan dess. Vid frågor eller om du är intresserad av att ta över sajten, vänligen mejla magnusson@mintur.se.

Tillbaka till Afghanistan

Och vips var ledigheten slut… Tidigt igår morse bar det återigen av hemifrån mot Afghanistan och lagomt till middagen nådde vi slutmålet Camp Northern Light.
Det var riktigt skönt att komma bort ifrån misären och ladda batteriet ett tag. Jag passade på att sova långa mornar, åka snowboard, träna fotboll, festa av mig en del och träffade så klart också familj o vänner.
Man behövde dessutom varken bära skottsäker väst ute på stan, oroa sig för bomber längs vägarna eller släpa en AK-5 varhelt man skulle. Tack och lov hade damerna i hemlandet dessutom inte anammat det annars så befästa burkamodet här nere... ;P

Lite lustigt fick man iaf se ökensanden och kamelerna här nere vilket fall vare sig man ville eller inte... =)
"Fredsstyrkan" - en dokumentärserie om vårt arbete här nere började precis sändas på TV4 (TIPS; 20:00 på onsdagar!). Det var kul att se och faktiskt en bra skildring av vad vi gör. Kanske kan det också öppna ögonen på en hel del "mindre bildade" svenskar som är emot vår insats här nere och inbillar sig att vi bedriver nåt slags offensivt krig åt NATO...
Inte nog med det så var även min kära vagn, "Sierra Tango 1", med i rutan... :) Oh jag som trodde man skulle få koppla bort jobbet lite... =P

Vid mellanlandningen och övernattningen i Abu Dhabi passade jag på att ta ett riktigt gott varmt bad på hotellrummet. Det var riktigt skönt med vetskapen att max en snabbdusch om med max 2min per gång väntar närmsta månaden på campen.
Tidigt på morgonen var det sedan dags att kyssa oss ut mellan lyxskyskraporna ut till den militära flygplatsen för vidare transport.

Väl tillbaka i tjänst fick vi en kort genomgång av läget i Afghanistan och vårt område. Det kändes lite avigt när man själv var hemma i skidbacken fick höra på nyheterna att några kollegor här nere blivit påskjutna o fått deras bil utslagen… Det hade ägt rum i den by vi strax innan vi åkte hem hade beslagtagit en stor vapendepå. Antagligen var bekjutningen kopplad till aggression kring detta. Ingen blev dock skadad och alla klarade sig som tur var.

I övrigt har under tiden vi var hemma kring 40 ISAF-soldater skadats och en dött p.g.a. stridhandlingar. Uppe i vårt område har det dock varit lugnt bortsett från bilbeskjutingen.

Så efter åter gjort sig hemmastadd i baracken stod vi åter i beredskap enligt gängse rutin med vår sexhjulta pansarambulans.

Skriv en kommentar till texten här!

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer