Logga in:
Soldat i Fredsstyrka...
Redaktionen bloggar
Translate website
OBS! Den 25:e augusti 2019 stänger minTur.se. Vänligen spara ditt material innan dess. Vid frågor eller om du är intresserad av att ta över sajten, vänligen mejla magnusson@mintur.se.

Kallt väder, tufft för lokalbefolkningen

Idag har varit en lugn dag. Fredag är nämligen den dag som är helgdag på veckan för oss soldater här nere i ”Affeland”. Detta för att anpassa oss en aning till lokalbefolkningens sed. Skönt är att man får en dag i veckan som åtminstone sticker ut lite från de andra, med lite sovmorgon, färre möten, mindre göromål och lite extra god mat. En skön start därtill när man nu är nyhitkommen hemifrån igen.

Jag passade på att ta några varv löpning runt campen dessutom i strålande sol under klar himmel. Dock en aningen kallt, runt 10 minusgrader.

Det har faktiskt varit kallare än på många år hitintills i Afghanistan. Under min ledighet hemma i Sverige hade det som lägst här nere varit ända ner mot 28 (!) minusgrader, vilket är väldigt kallt i Afghanmått. Inte minns för de som har de mindre gott ställt här. Enligt rapporter har åtminstone över hundratalet frusit ihjäl här nere sedan nyår. Några av dem rapporterades här i närheten…

Skriv en kommentar till texten här!

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer