Logga in:
Soldat i Fredsstyrka...
Redaktionen bloggar
Translate website
OBS! Den 25:e augusti 2019 stänger minTur.se. Vänligen spara ditt material innan dess. Vid frågor eller om du är intresserad av att ta över sajten, vänligen mejla magnusson@mintur.se.

Greven krampar med byxorna neddragna…

Idag övade vi grannvagnen och kollegorna i akut omhändertagande av elskadad och spelade upp ett scenarie för dem därefter. ”Greven” i min grupp gjorde sig förtjänt av en mindre oscarstatyett efter att ha fått en fiktiv elstöt genom kroppen från ett bastuaggregat. Syster försökte ge en intrvenös injektion i armen vilket misslyckades när han krampade häftigt… Därav blev beslutet att medicinera vederbörande rektalt (ja ni vet…), om än övningsmässigt tack och lov, men det var en kul scen vilket fall. =)

Skämt o sido var det en nyttig och bra övning. Trots stressig miljö och en ”bråkig” patient agerade våra medinalkollegor duktigt och gjorde en bra insats. Det är ju viktigt att vi håller oss igång och övar med alla möjliga scenarier i händelse av en olycka. Trots allt är olyckor tack och lov ändå vanligare än att någon blir sprängd eller skjuten!

Skriv en kommentar till texten här!

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer