Logga in:
Soldat i Fredsstyrka...
Redaktionen bloggar
Translate website
OBS! Den 25:e augusti 2019 stänger minTur.se. Vänligen spara ditt material innan dess. Vid frågor eller om du är intresserad av att ta över sajten, vänligen mejla magnusson@mintur.se.

Övande, vinterlugn och yxmördare

Vinterkylan drabbar förstås "buset" lika mycket som andra här i landet och håller dem lugna kvar hemma. En "argsint" husfar häri närheten på 40 år högg dock ihjäl sina fruar på 18 respektive 25 år med yxa häromdan. En verklighetsfrämmande obehaglighet svår föreställa sig på alla vis – likafullt påminnande om hur mycket som finns kvar att göra här nere…
I övrigt på det stora hela har dock inte mycket av allvarligare karaktär hänt i norra Afghanistan senaste veckan. "No news - god news."

För egen del har det blivit några småreparationer på vagnen och en del övande av sjukvårdsinsatser med gruppen. Däribland ett scenario med hela sjukvårdskedjan med transport även bort till fältsjukhuset i andra änden av stan. Patienten var en simulerad hjärtinfarkt på campen vilket krävde EKG-övervakning, en snabb första behandling på vår egen mottagning och därefter akut transport till Camp Marmal.

Skriv en kommentar till texten här!

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer