Logga in:
Pilgrimsvandring i S...
Redaktionen bloggar
Translate website
OBS! Den 25:e augusti 2019 stänger minTur.se. Vänligen spara ditt material innan dess. Vid frågor eller om du är intresserad av att ta över sajten, vänligen mejla magnusson@mintur.se.

Burgos igen...

Hej alla vanner

Efter en dags vila i Burgos gick jag vidare, eller stapplade mest i 12 km. Kom till lilla underbara medeltidsbyn Rabe de las Calzadas och tog in på lilla härbärget där Clementina tog mycket väl hand om mig. Hon gav mig en säng, frukost och middag i fyra dagar. Lunchen åt jag på hennes brors bar en bit längre neråt gatan. Vilade, vilade, vilade men blev just inte bättre. Det var kul på kvällarna i Rabe, kom ju hela tiden nya pilgrimer från alla världens hörn. En kväll var vi nio olika nationaliteter; Tyskland, Irland, England, Frankrike, Spanien, Italien, Holland, Korea och Sverige. En annan kväll sju nationer. Till slut blev jag dock lappsjuk och fick åka med Clementina tillbaka till Burgos.

Jag har ett antal mejladresser med hem, man blir snabbt vänner här på El Camino. När jag fortfarande vandrade träffade man ofta samma personer på härbärgena på kvällarna, och åt middag tillsammans. Antingen gjorde vi middag själva på härbärget om det fanns kök, eller så gick vi och åt gemensam pilgrimsmiddag. Mycket trevligt! Så nu är jag alltså på samma lilla härbärge i Burgos som för fyra dagar sen. Ikväll kommer jag att äta pa häarbärget, var på en underbar saluhall och handlade grönsaker, frukt, skinka, ost, bröd och vin. Kommer antagligen att dela med andra, bl a en svenska som också bor där. Ska stanna några dagar och se om knät blir bättre, så jag kan vandra igen. Kommer inte att kunna ta mig till Santiago, men det får bli nästa år eller nästnästa... Kanske jag kan vandra till Leon om knät blir bra. Annars så får jag väl stappla omkring som turist tills det är dags att åka hem. Har flygbiljett från Lissabon 28 okt så sista dagarna kommer jag att vara där. Och till Santiago far det bli buss, för jag ska åtminstone se stan. Och katedralen, denna fantastiska skapelse. Har forresten besett katedralen i Burgos som också är mycket fantastisk. Tyvarr kan jag inte lagga in nagra foton, för det går aldrig att ansluta kameran eller minneskortet till datorerna här.

Just nu är jag så glad att jag ska få jobba med Läkare utan gränser, så allt annat känns underordnat.

Skriv en kommentar till texten här!

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer

Helena 17/10-11

Buss låter som ett mycket förståndigt alternativ! Ser fram emot att se bilderna när du kommer hem. Och spännande att få höra mer om jobbet på MSF. Själv är jag lite omtumlad eftersom jag i fredags blev utsedd till tf förbundsdirektör, vår chef bestämde sig nämligen för att sluta! Ja, ja - det är bara att kavla upp ärmarna och sätta igång tills man hittar en permanent lösning. Kram från Helena

Annika Landstrom 16/10-11

Hej Margaretha! Hoppas att du far ordning pa ditt kna. Med den fantastiskt rika upplevelse du har haft sa langt pa Caminon spelar det ingen roll hur langt du har gatt. Du har gatt langt nog! Kanske ses vi i Santiago. Tanker pa dig! Staffan och Annika

Evabritt augustsson 15/10-11

Hej syrran! hur är det med dej och hälsan hoppas allt är bra,klockan två kommer Mikael och barna hit ska bjuda dom på middag,det blir makrill och en god äggsås till, Oskar kommer lite senare han och Dennis ska sova här inatt. Peter fyller 40 år idag och Maria och Peter ska åka till Göteborg och gå på revy med Christer och Stefan dom från Falkenberg om du minns dom. Sen ska dom till hotellet och sova över där,Peter vill inte ha något kalas så Maria ordnade detta istället för han.Mikaels Tilda ska åka till Sthlm. imorgon med sin mamma och mormor de ska gratta hennes systrrs barn som fyller år. De ska åka hem samma dag sa Mikael.Nu har du lite nytt att läsa från alingsås ha det så bra du kan massor kramar från storasyrran.

siv 13/10-11

Synd att det inte funkar hela vägen, men hälsan går före!! Nu kanske jag har ressällskap om jag kommer iväg ngn gång? Du kan ju vägen=)) Kram

Eila 13/10-11

Hej caminovännen! Jag nästan anade, att det var knät som spökade, men det är ju inte kört än. Dessutom kan du spara den sista biten till nästa gång. Det är ganska bra vandringsled mot León, ialla fall inte så stora stigningar. Katedralen i León är också värt ett besök, riktigt imponerande. Det går bussar till Lissabon från Santiago. Vägarna är riktigt bra även på den portugisiska sidan. Buss till Lissabon från Santiago kostar 52 E och går 10.30, tror jag. Skriv, om du vill att jag ska ta reda på något annat åt dig! Tänker på dig och hoppas på det bästa!