Logga in:
Pilgrimsvandring i S...
Redaktionen bloggar
Translate website
OBS! Den 25:e augusti 2019 stänger minTur.se. Vänligen spara ditt material innan dess. Vid frågor eller om du är intresserad av att ta över sajten, vänligen mejla magnusson@mintur.se.

Santiago de Compostela

Kom till Santiago med tåg igårkväll, en resa på 11 timmar från Irun nära Biarritz. Hittade ett mycket trevligt litet hotell i gamla stan, nära katedralen och stannar tre nätter. Hade tankt stanna bara två natter, men vänner från el Camino kommer imorgon och jag vill träffa dem.

Var pa pilgrimsmassa idag och träffade två andra vänner från el Camino. Jattekul! Vi åt lunch tillsammans och ikväll ska vi äta middag tillsammans, då blir vi ett helt litet gäng.

Det blir alltså buss till Lissabon på torsdag morgon, och bara en natt där. Mitt flyg går redan fredag morgon så sight seing får vänta till nästa gång.

Att gå pilgrimsvandring är ett sätt att leva. Jag kan visst förstå dem som säger "aldrig mer", men jag tillhör definitivt dem som kommer tillbaka. Igen och igen. Bara jag kan...Om jag kan så kommer jag att åka hit igen nästa år och "gå färdigt", dvs från Burgos till Santiago 500 km. Annars får det bli 2013. Kan också tänka mig att komma hit ytterligare gånger och kanske gå el Camino Portuges från Lissabon till Santiago, drygt 600 km, eller någon annan pilgrimsled. Det finns många vägar som leder till Santiago.

Skriv en kommentar till texten här!

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer

Metha
Metha 2/12-16

Hej David. Ja, den resan var helt fantastisk och det är som jag sa här ovan, att pilgrimsvandra kan bli ett sätt att leva. Jag åkte ner igen 2014 och gick från Pamplona till Santiago, ca 730 km på 27 dagar. Det blir alldeles lagom etapper, ca 25 - 30 km om dagen. Nästa gång ska jag nog gå den portugisiska leden från Porto eller från Lissabon beroende på hur mycket tid jag har. Kanske till hösten... Och jag kan varmt rekommendera till dig och alla andra med två ben. Det är fantastisk avkoppling som ger superbra kondition och man möter sååå intressanta människor. Och min nästa långresa kommer förhoppningsvis att gå genom östeuropa och Centralasien. Med tåg men inte Transsibiriska... Lycka till med din nästa resa. Asien är fantastiskt! Maggi

David 29/11-16

Wow, vilken häftig resa. När är nästa resa planerad. Äskar själv att resa. Reste runt i 8 månader i Asien förra året. Längtar till min nästa resa. David http://rabattkodsidor.se/Rabattkods-kategori/resor
-hotell/

siv augustsson 25/10-11

Hejsan! I min fantasi och med Shirley M och Paulo o C böcker lästa för länge sen trodde jag att´man gjorde en inre resa i sitt eget sällskap. Det verkar vara en social och knyta nya kontakter resa istället. Det låter härligt att träffa nya människor från olika länder och prata över en bit mat och gott vin. Misstänker att du kommer att besöka några i deras hemländer framöver.Skönt att du ser positivt på situationen trots att du var tvungen att avbryta och har ont. Njut av sol och värme medans du kan för här är det kallt och höst. Ha det !

Eila 25/10-11

Hej! Roligt att du har positiva tankar med dig hem från vandringen. Jag säger som du, att vandra är ett sätt att leva och möta medmänniskor. Man blir aldrig mätt. Jag har fortfarande inte gått hela franska vägen, men försöker hitta en möjlighet när jag inte är egen företagare längre och kan ta längre ledighet än två veckor. Vi kanske möts pånågon camino någon gång.