Logga in:
Pilgrimsvandring i S...
Redaktionen bloggar
Translate website
OBS! Den 25:e augusti 2019 stänger minTur.se. Vänligen spara ditt material innan dess. Vid frågor eller om du är intresserad av att ta över sajten, vänligen mejla magnusson@mintur.se.

Santiago - fortfarande

Hej Eila, Siv och alla andra som skriver och som läser mina texter.

Och ett stort varmt tack för alla kommentarer! Ja, allt känns mycket positivt trots problem med knä och avbruten vandring. Känner att jag absolut vill göra om vandringen, och det är inte så viktigt om det blir 2012 eller 2013. År 2012 kommer i alla händelser att bli ett mycket bra år.

Varje människa har sin egen Camino, och vandringen gör man till allra största delen i ensamhet och med sitt eget inre. Man möter människor efter vägen, hejar och önskar "buen camino", ibland kanske man går tillsammans en bit och pratar. Mycket intressant att få ta del av andra människors Camino och deras tankar om varför man gör vandringen.

Mesta sociala samvaron sker på kvällarna när man installerat sig på Albergue, duschat och tvättat kläder. Då blir det oftast mycket trevliga gemensamma pilgrimsmiddagar med tre goda rätter och vin, i allmänhet för cirka 80-100 sek. Eller gemensamt inköp och tillredd middag på Albergue om det finns kök och nödvändiga köksredskap.

Är fortfarande i Santiago, med lite regn och cirka 12 grader. Bra förberedelse inför Herrljunga och höstrusk som jag ska möta på fredag kväll.

Läste i lokaltidningen imorse att det snöat längs el Camino igår. Stor bild från O'Cebreiro 1300 m över havet, med koreanska pilgrimer i snön. Bara ett par dagar tidigare var det sol och ca 25 plusgrader där, så det kan växla snabbt.

Har konfirmerat buss och flyg. Jag har direktbuss fran Santiago till Lissabon imorgon kl 10.30, en resa pa 10 timmar. Det blir bra tillfälle att se landskapet, och att vila knäet ytterligare. Här i Santiago har jag träffat flera vänner från el Camino, och vi har ätit både lunch och middag tillsammans. I eftermiddag kommer fler vänner från el Camino, som jag har kontakt med via SMS. Vi ska ses om en stund. Var också på mässa i katedralen igår och idag. I dagens mässa svingade man det stora rökelsekaret, en fantastisk uppvisning som krävde 6-8 personer att genomföra. Läs mer om det på www.catedraldesantiago.es/ Det finns text på engelska.

Flyg till Göteborg fredag fm. Lillemor kommer och hämtar mig på flygplatsen i Landvetter fredag kväll kl 19.00. Lillemor, du är underbar!!

Skriv en kommentar till texten här!

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer

Annika Landström 27/10-11

Hej Metha! Du ser ut att ha haft en fantastiskt härlig avslutning på din resa. Vi vandrade till Lavacolla bara 10 km från Santiago i lördags den 22 och gick in i gryningen den 23. Var med på mässan och stannade till i måndags då vi flög hem till Gtb via London. Har redan varit hemma i fyra dagar. Man vill helst av allt ha kvar Camino-känslan i kroppen! Är så rädd för att mista den. Vi får höras! Kramar Annika och Staffan