Logga in:
TheGlobalCycling 171...
Redaktionen bloggar
Translate website
OBS! Den 25:e augusti 2019 stänger minTur.se. Vänligen spara ditt material innan dess. Vid frågor eller om du är intresserad av att ta över sajten, vänligen mejla magnusson@mintur.se.

Då var det dags....

1/4

Resecentrum Örnsköldsvik

Vaknar och ser ut genom fönstret att det är 2 cm nysnö, bara att gilla läget. Äter min frukost och drar sen iväg mot resecentrum med en enda tanke i skallen, kör inte omkull.

Nere vid resecentrum står ett antal av mina kära & nära, arbetskamrater, min chef och ägare samt den förra ägaren , Friskis & Svettuis kompisar och några till och väntar att få skicka iväg mig.

Det känns både vemodigt och euforiskt att få dra iväg Jorden Runt på en Surly Longh Haul Trucker Full Loaded.

Innan jag åker får jag en påse av Brita, en av mina arbetskamrater och en hälsning från Peter på Godis 4U att dessa fem mazarioner kommer jag nog att behöva.

Första 2 milen var sliprig sen bara blött men ingen halka. Kommer fram till Härnösand vid halv fem tiden och cirka 15 km senare slöår jag läger vid sidan av E4.an. Några granar får duga som skydd mot insyn och en timme senare har jag slaggat in.

Distans: 119 km

Färdtid: 7,38

Dagen efter drar jag vidare efter E4:an mot Y:et i Timrå där jag svänger av höger för att slippa motorvägen. Sen vidare runt för att komma till Birsta oich in mot Sundsvall.

Alldeles vid Nya bron ringer Maria, min chef (och det kommer hon alltid att vara) från HumanResurs och frågar vart jag är. Hon och en kompis har varit i Malmö och hämtat en MC och är på väg hemåt

Vi kommer överens om att träffas i Norrfjärden som ligger efter kustvägen nermot Hudiksvall.

Kustvägen är en sträcka jag rekommenderar, den är smal, kurvig, vacker där den följer kustremsan.

Vid tre tiden möter jag dem och de har med sig kaffe och mackor,efter fikat och avskedskramar drar jag vidare mot Jättendal och sen via Harmånger och nån mil till för nattläger.

Distans: 126 km

Färdtid: ?

I morgon kommer jag att dra vidare för att nå Arbrå där min äldsta syster son och hans familj bor.

Strax utanför Iggesund lämnar jag E4:an för lång tid framåt, nu blir det bara småvägar och vägen över Nianfors är just en sådan. Vädretr har nu blivit riktigt skönt så jackan åker av, tempen som GPS:en visar är +20C. DStannar till efter 35 km i Iste där min syster har en sommarstuga. Sitter bara ner i solgasset och äter medhavd korv innan jag fortsätter ytterligare 15 km till Arbrå.

Ulf & Eleonora är ej hemma fast det viosste jag men deras son tar emot mig. Jag badar och byter om, slappar innan jag sätter mig vbid middagsbiordet för kolhydratrik mat.

Efter massa nyfikna frågor dags för förberedelse inför nästa dags etapp mot Vansbro och nattsömn.

Distans: 81,5 km

Färdtid: 5,27

Vi hörs

// P-G

Skriv en kommentar till texten här!

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer