Logga in:
TheGlobalCycling 171...
Redaktionen bloggar
Translate website
OBS! Den 25:e augusti 2019 stänger minTur.se. Vänligen spara ditt material innan dess. Vid frågor eller om du är intresserad av att ta över sajten, vänligen mejla magnusson@mintur.se.

Sidvindsdag och Björn Skifts ort

4/4 Arbrå

Har sovit gott, Eleonora redan vaken och förbereder frukost. Det blir ägg, gröt och sådant som ger energi. Får med mig rester av gpårdagens pastarika meny innan jag drar iväg runt 10-tiden.

Har två vägar att välja mellan, över berget och Galvsjön mot Edsbyn eller ta vägen via Bollnäs. Väljer det första alternativet som ocksåp är den mest iögonfrämjande valet.

Tyvärr är det en grusväg,den är våt,mjuk och spårig samtidigt som sidvinder görs sig påmind. Det blir en slitsam stäcka om 25 km men inte desto vackrare.

Från Alfta mot Edsbyn är det bara asfalt men sidvinden är nu diabolisk, får fokusera för att inte blåsa ner i diket.

Stannar i och fikar i Edsbyn innan jag drar vidrae mot Furudal. Har cyklat denna väg en gpång tuidigare för drygt tio pår sedan så jag vet att den är "urskön" arttr cykla efter.

Voxnan som älven heter rinner låmngsamt vid sidan om och samtidigt noterar jag att vpåren har kommit bra mycket längre än hemma i Ö-vik.

Den här sträckan är också ett paradis för hästar och hästägare, hästgårdar överallt. Blir tvuyngen att stanna till i Homna för att bekjanta mig med fyra nyfikna unghästar.

Kommer fram till Furudal som ligger vacker vid Oresjön och bara 35 klm hitom Rättvik vid 19 tiden ioch gör bara ett kortare stopp. Fortsätter cirka 16´5 km tiull med rikting Rättvik och gör tältläger vid några gamla kulturfastigheter.

Det är kyligt i luftet, tempen visar strax under 0C. Äter min pastarika meny och sen kryper jag ner i sovsäcken och knappt hinner jag dra upp dragkjedjan innan John Blund fått sitt.

Vi hörs

// P-G

Distans: 115 km

Färdtid; 8,59

Skriv en kommentar till texten här!

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer