Logga in:
TheGlobalCycling 171...
Redaktionen bloggar
Translate website
OBS! Den 25:e augusti 2019 stänger minTur.se. Vänligen spara ditt material innan dess. Vid frågor eller om du är intresserad av att ta över sajten, vänligen mejla magnusson@mintur.se.

Tufft över Älgberget

5/4

Natten har varit kall, -2C mnen jag har inte frysit. Marmot sovsäcken är skön. Efter frukost drar jag vidare på fräscha ben mot Rättvik som jag bara passserar, gör en feltolkning i rondellen strax efter Ejendals skyddshandsk fabrik och får vända.

Väg 26 skall jag ta mot Dala Järna, en lågtrafikerad väg över Älgberget och förbi flertal sjöar och tjärnar. Backarna tappar jag snart räkning på så när jag cyklar in i Dala Järna känns det att bena fått jobba. Det är sådana här gånger som Friskis & Svettis alla pass som jag genomlidit ger resultat.

Jag stannar till vid Gärna Café ochg presentshop för fika. Cafeet är inrett i omoden men mysig inredning. Borden är gamla dörrar med glasskiva över, på vbäggarna hänger gamla saker från lantlivet.

Innan jag åker kommer ägarinnan fram och frågar om jag vill ha fyra färdigbredda mackor som färdkost och jag tackar och tar emot tacksamnt och samtidigrt ger jag henne en kram.

12 km senare har jag nått Vansbro och Västerdalvälven, svänger av vänster mot Mariestad. Sidvinden har nu avtagit men inte backarna ioch jag gör "Camp" 20 km senare. Klockan är halv nio, bereder underlaget med granris innan tältet och campingkökte åker fram. Rester av den pastarika menyn finns kvar ioch den äter jag upp i ljuset och värmen från den brasa av torra kvistar jag gjort.

Jag har fortfarande en känsla av overklighet och samtidigt en lyckokänsla av frihet, och oberoende.

Sommnar nog vid elva tiden och har ställt väckaren på halv sju för i morgon bliur det en lång dags färd mot Karlstad via Lesjöfors och Filipstad.

Vi Hörs

// P-G

Distans: 130 km

Färdtid: 8,56

Skriv en kommentar till texten här!

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer