Logga in:
TheGlobalCycling 171...
Redaktionen bloggar
Translate website
OBS! Den 25:e augusti 2019 stänger minTur.se. Vänligen spara ditt material innan dess. Vid frågor eller om du är intresserad av att ta över sajten, vänligen mejla magnusson@mintur.se.

Karlstad där solen lyser...(:-)

6/4 Vansbro

I natt har min Marmot sovsäck gjort sig förtjänt av sitt pris, tempen visar -5 C och tälktduken är frostig.

Tyvärr så tar gasolen slut och filen har runnit ut i påsen så det blr en snabbfrukost med halv varmt kaffe och två av mackorna från Gärna Cafe och presentshop.

Vägen mot Lesjöfors är ern typisk andsortsväge, småkupoerad och kurvig men jag har medvid så det går ganska fort att ta sig till Konsum där jag köper kaffe och fikar upp devå sista mackorna.

Till Filipstad har jag 35 km och medvind, trafiken har blivit livligare men inte jobbig. Passerar Långban där en av Sveriges tekniska visonär är född, Joh Eriksson.

När jag ser skylten Karlstad har jag 10 km kvar till Nils Ferlins Filipstad. Passerar bara igenom men nu har jag motvind rakt i ansiktetr och dessutom tre långa branta backar att cykla över.

Motvinden avtar inte förän jag kommer till Molkom men då känner jag av en viss trötthet. Längtar nu fram att få en varm dusch och kaffe i Karlstad och Orrholem vid klarälvas delta.

Innan jag styr mot Tullhusgatan stannar jag till mitt i Karlstad för inköp av blommor, Marita fyller år och en sån dag kan jag ju inte missa när jag är här.

När jag är framme ringer jag och samma Marita som jag känner sedan tidigare, bara lite, lite äldre men lika glad och charmig som vanligt kommer ner och öppnar och ger mig handtag med väskorna.

In med väskorna i rummet och sen ställer jag mig i duschen som bara känns så skön.

Efter en sådan här dags cykling känner jag mig nöjd och tillfreds med mig själv.

Det blir middag, kaffe och en Tullamore, mera "smalltalk" innan det är dags för natti-natti

Vi hörs

// P-G

Distans: 141 km

Färdtid: 8.46

Skriv en kommentar till texten här!

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer

Brita 9/4-17

Roligt att höra från dig. Att det går bra och att du kämpar på. Själv har jag varit på Rutberget, få se om det är sista gången för i år. Blött i spåret! Skönt att du har vänner efter vägen. Sköt om dig P-G.